Salted Caramel Pindakaas Dadel Chocolade Bonbons

posted in: Snacks | 2

dadelbonbons

 

Ik ben dol op dadels en met name de Mejool dadels, dat zijn toch wel (ik haat deze uitspraak maar toch ;)) de snoepjes van de natuur. Mejool dadels zijn super lekker om zo te eten, maar ze hebben nog een super toffe eigenschap, als je ze helemaal fijnmaalt wordt het een soort van supergezonde karamel. Die eigenschap gebruikte ik in dit recept, ik maakte er namelijk salted karamel mee, ik ben namelijk dol op de combinatie van zoet en een klein beetje zout. Als je die salted karamel dan combineert met wat pindakaas en wat homemade suikervrije chocolade dan krijg je een combinatie die rechtstreeks uit de hemel lijkt te komen :)

 

Nodig: 

100g Mejool dadels (ik gebruikte die van Yogi & Yousef)
1/2 tl zeezout
2-3 el pindakaas
2 el kokosboter
3 el cacao
10 druppels stevia

Hoe maak je het:
1. Pureer de Mejool dadels glad in de keukenmachine.
2. Schep een theelepel dadelmengsel op een met bakpapier bekleedde plaat en zet 30 minuten in de diepvries.
3. Haal de dadelballetjes uit de diepvries en vorm ze een beetje met je handen.
4. Schep een beetje pindakaas op de dadelballetjes en zet nogmaals 30 minuten in de diepvries,
5. Maak ondertussen de suikervrije chocolade door de kokosboter te smelten en vervolgens de cacao en stevia er door te roeren.
6. Haal de dadel pindakaasballetjes uit de diepvries en leg ze op een rooster met eronder een stuk bakpapier.
7. Schep de chocolade over de balletjes en zet ze inclusief het bakpapier dat je eronder hebt in de diepvries.
8. Haal ze na 15 minuten uit de diepvries, schep de chocolade op het bakpapier eraf en smelt nogmaals.
9. Draai de bonbons om en schep de chocolade erover, garneer met een snufje zeezout, zet nogmaals 15 minuten in de diepvries.

Geeft 8 stuks
Aangepast van Minimalist Baker

2 Responses

  1. Anne-Sophie

    Ik maakte ook net ook een gezonde variant van karamelappels met dadels, ze zijn echt heerlijk hé! Zelfs mijn vader (niet volledig into mijn “alternatief koken” ) smelt voor dadelkaramel :)

  2. Mirthe

    Ik heb ze vanavond gemaakt en ik vond ze heerlijk. Manlief vond ze te heftig. Ik heb nog wat verse kokosmelk aan dadels toegevoegd om een glad mengsel te krijgen en boven op wat kokosvlokken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.