Gezonder Quiche en Hartig Taart Deeg

posted in: Uncategorized | 0

Hartige taart het kan de vriend en de vijand van een vegetariër zijn. Want hoe lekker de hartige taart ook kan zijn, in een gemiddeld niet erg vego vriendelijk restaurant staat hij ook vaak op de taart. En als de hartige taart op de kaart staat is het ook vaak een soort ondergeschoven kindje, de chef gooit er gewoon alle restje groente in die hij nog heeft liggen (niet altijd natuurlijk!). Terwijl je zo veel spannende varianten van de hartige taart kan maken… Ik geef jullie nog het recept voor het deeg, de recepten volgen nog ;)

pompoen galette

portobellopakketjes2

 

pompoenquiche2

 

Nodig:

300g meel (ik gebruikte 1/2 spelt, 1/2 rogge)
2 tl bakpoeder
150g kwark
2 el (kokos)boter
2 el melk
snuf zout.

Hoe maak je het: 

  1. Meng het meel bakpoeder en zout in een grote kom.
  2. Smelt de kokosboter en roer deze door de kwark.
  3. Roer het kwark- kokosboter mengsel door het meel mengsel.
  4. Kneed het deeg tot een bol en laat minimaal 30 minuten in de koelkast rusten.

Je kunt het deeg heel goed invriezen 
Is genoeg voor 1 hartige taart.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.