Gepofte Quinoa Pindakaas Bonbons

posted in: Snacks | 1

Jullie weten dat je ontzettend veel kan met quinoa (weet je dat nog niet, check dan even mijn overzicht met +20 quinoa recepten). Maar wist je dat ook gepofte quinoa bestaat? Een soort van quinoa popcorn, die heel licht en luchtig is en een hele lekkere knapperige bite aan je recepten geeft. Ik maakte er dit maal heerlijke crunchy pindakaas bonbons mee.  Gecombineerd met de dadel pindakaas bonbons een top traktatie die door iedereen die bij je op bezoek komt met open armen verwelkomt zal worden.

gepofte quinoa bonbons

Nodig: 

25g gepofte quinoa
4 el pindakaas
3 el honing
20g kokosboter
20g cacao
10-20 druppels stevia

Hoe maak je het: 

  1. Verwarm de pindakaas en honing en roer goed door elkaar.
  2. Schep de gepofte quinoa erdoor, zodat alle quinoa een laagje heeft.
  3. Maak balletjes van het quinoa mengsel, dit gaat het best door een eetlepel ”beslag” te nemen en dit samen te knijpen in je hand en dan met je vingers een beetje te vormen.
  4. Leg de balletjes op een bakplaat en zet minimaal 30 minuten in de koelkast.
  5. Smelt ondertussen de kokosboter.
  6. Roer de cacao en stevia (naar smaak) erdoor.
  7. Dip de balletjes een voor een in het ”chocolade” mengsel en leg ze op een met bakpapier bekleedde vorm.
  8. Leg de balletjes in de koelkast en herhaal het chocolade dippen eventueel.

Geeft 10-15 balletjes afhankelijk van de grootte.

One Response

  1. Oei die zien er goed uit!

Leave a Reply