Jullie weten dat je ontzettend veel kan met quinoa (weet je dat nog niet, check dan even mijn overzicht met +20 quinoa recepten). Maar wist je dat ook gepofte quinoa bestaat? Een soort van quinoa popcorn, die heel licht en luchtig is en een hele lekkere knapperige bite aan je recepten geeft. Ik maakte er dit maal heerlijke crunchy pindakaas bonbons mee. Gecombineerd met de dadel pindakaas bonbons een top traktatie die door iedereen die bij je op bezoek komt met open armen verwelkomt zal worden.
Nodig:
25g gepofte quinoa (te koop bij grotere AH or bij Puur Mieke*)
80g pindakaas
60g honing
Suikervrije chocolade:
20g kokosboter
20g cacao
10-20 druppels stevia
Normale chocolade:
80g pure chocolade
Hoe maak je het:
- Verwarm de pindakaas en honing en roer goed door elkaar.
- Schep de gepofte quinoa erdoor, zodat alle quinoa een laagje heeft.
- Maak balletjes van het quinoa mengsel, dit gaat het best door een eetlepel ”beslag” te nemen en dit samen te knijpen in je hand en dan met je vingers een beetje te vormen.
- Leg de balletjes op een bakplaat en zet minimaal 30 minuten in de koelkast.
- Smelt ondertussen de kokosboter.
- Roer de cacao en stevia (naar smaak) erdoor.
- Dip de balletjes één voor één in het ”chocolade” mengsel en leg ze op een met bakpapier bekleedde vorm.
- Leg de balletjes in de koelkast en herhaal het chocolade dippen eventueel.
Geeft 10-15 balletjes afhankelijk van de grootte.
*Dit is een affliate link, dit houdt in dat ik een kleine vergoeding krijg als je via die link besteld, het kost jou geen cent meer.
Sandra
Oei die zien er goed uit!