Het toetje is natuurlijk het belangrijkste onderdeel van elke maaltijd maar al helemaal het kerstdiner. Dus moeten we er wel iets super moois en lekkers van maken. Na de heerlijke wortelquiches en de super lekkere portobello pakketjes was ik wel toe aan iets decadents. Wat is er nu decadenter dan chocolade mousse? Ik houd van chocolade mousse, de heerlijke luchtige en zoete smaak, ik word er blij van.
En deze chocolade mousse is ook nog iets gezonder dan normale chocolade mousse, want hij is gemaakt op basis van avocado. Deze mousse potjes zijn overigens geïnspireerd op deze taart, dus als je het voor meer mensen wilt maken zou ik aanraden om de taart te maken, is iets makkelijker.
Nodig:
200g avocado
3 el melk
1 hele rijpe banaan
2 el honing
1 el kokosolie
1 el maiszetmeel
50g gesmolten chocolade
35g cacao
8-10 speculaasjes
Hoe maak je het:
- Pureer de avocado, melk, honing, kokosolie, mais zetmeel, gesmolten chocolade en cacao.
- Verkruimel de speculaasjes.
- Schep een eetlepel gemalen speculaas op de bodem van een schaaltje (of heel hipster in een kleine weckpot).
- Schep een lepel avocado mousse erop.
- Nog een laag speculaas en eindig met een lepel chocolade mousse.
Geeft 4 porties
Nicole
Dit klinkt super lekker!