Vegetarische Kerstmenu I Hoofdgerecht: Portobello Pakketjes

posted in: Hoofdgerecht, Kerstmis | 2

portobello pakketjes

Ik weet het, het is niet super spannend, een gevulde portobello als ”vleesvervanger;; voor de vegetariĆ«rs. Maar ik vraag je om dit recept een kans te geven, want het is echt veel meer dan een gevulde portobello. Je vult een portobello met allerlei paddestoelen, spinazie en emmentaler.. dat is nog redelijk normaal, maar daarna rol je de portobello in een dekentje van heerlijke broekachtig deeg, dat er voor zorgt dat de portobello super sappig blijft en het er super feestelijk uit ziet. Ik werd in ieder geval heel erg blij toen ik deze portobello aansneed :)

portobellopakketjes2

 

Nodig:

4 portobello’s
400g gemengde paddestoelen
2 el kruidenboter of 1 el olie
2 kleine uien
2 teentje knoflook
200g diepvries spinazie
60-100g geraspte emmentaler
1/2 van het gezond hartig taartdeeg recept

Hoe maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Maak de portobello schoon: haal het steeltje eruit en schrab met een theelepel de zwarte ”sporen” eruit.
  3. Leg de portobello met het kapje omlaag op de bakplaat en zet ze 10 minuten in het midden van de oven.
  4. Verwarm een koekenpan met de kruidenboter of olie op middelhoog vuur. Fruit de ui in een paar minuten glazig. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuutje.
  5. Voeg de paddestoelen toe en bak ze in ongeveer 5 minuten goudbruin.
  6. Voeg de spinazie toe en warm even door.
  7. Roer de geraspte emmentaler erdoor.
  8. Rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uit tot ongeveer 3 mm dik.
  9. Leg de portobello met het kapje omlaag op de 1/2 van de deegplak.
  10. Schep het paddestoelen-spinazie mengsel in het kapje van de portobello.
  11. Klap het deeg om de paddestoel heen. Dit gaat het makkelijkst als je er een soort buideltje van maakt en dan het te veel aan deeg wegsnijdt.
  12. Draai de portobello om en leg op de bakplaat.
  13. Snijdt de bovenkant een paar keer in en bestrijk met een beetje olie.
  14. Bak de portobello 20 minuten op 180 graden Celsius.

Geeft 4 portobello’s, is makkelijk te verdubbelen.

(Visited 782 times, 1 visits today)

2 Responses

  1. Waar staat het gezonde hartige taartdeeg recept?

Leave a Reply

Door het aanvinken accepteer je dat je naam, e-mail adres en eventueel website worden opgeslagen door De Bakparade, deze gegevens zijn alleen voor mij te zien en worden niet met derden gedeeld.