Ik ben dol dol dol op uiensoep, vooral zo’n ouderwetse witte kom met een broodje bovenop en heeeel veel gesmolten kaas, waarbij je ALTIJD je gehemelte verbrand. Deze champignons zijn gevuld met uien die je net als de uien bij de uiensoep heel erg lang bakt, zodat ze heerlijke goudbruin en heel erg zoet zijn en als je er dan ook nog een lekkere laag kaas over strooit dan heb je een soort van uiensoep in de vorm van een hapje, kan niet beter toch?
Nodig:
400g grote champignons
4 uien, in ringen
1tl tijm
75g geraspte kaas
Hoe maak je het:
- Verwarm een koekenpan met een scheut olie. Voeg de uien en tijm toe en bak ze in 20-30 minuten donkerbruin en zoet (langer is beter).
- Maak de champignons schoon en haal het steeltje eruit.
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Bak de champignons 20 minuten op 180 graden Celsius, totdat ze gaar zijn.
- Haal de champignons uit de oven en vul ze met het uienmengsel en bestrooi ze met de geraspte kaas.
- Zet de champignons ongeveer 15 minuten in de oven, totdat de kaas gesmolten is.
Nicole
Dat ziet er heerlijk uit! Die ga ik eens proberen.