Vegetarisch Kerstmenu II Nagerecht: Vegan IJstaartjes

posted in: Uncategorized | 0

Ik post misschien op De Bakparade misschien een heel serie kerstmenu’s, met kerst kook ik niet. Ik ben elk jaar van harte uitgenodigd om een heerlijk kerstmenu te eten dat door mijn vader gekookt wordt. Het enige dat ik moet (of eigenlijk mag) maken is het toetje, mijn vader vind toetjes maken niet leuk, terwijl ik het het allerleukst vind :). Deze taartje werden in de voorbereiding gemaakt en zijn grote grote kanshebber om dit jaar bij ons op het menu te staan (of toch de mango crumble hmmmm… ) Deze taartjes zijn super romig en zoet, met een crunchy bite van chocolade en nootjes, ze zijn echt top!

Voorgerecht: Knoflooksoep
Hoofdgerecht: Pompoen Geitenkaas GaletteĀ 

veganijstaartje

Nodig:

100g cashewnoten
210ml kokosmelk
60ml agave
60g suiker
snuf zeezout
50g pure chocolade
50g fijngehakte noten

Hoe maak je het:

  1. Zet de cashewnoten onder water en laat een paar uur weken.
  2. Giet de cashewnoten af en doe ze samen met de kokosmelk, agave, suiker en zout in een blender. Blend helemaal glad.
  3. Laat het mengsel helemaal afkoelen.
  4. Giet het mengsel in de ijsmachine en laat ongeveer 25 minuten draaien totdat het ijs een soft ijs structuur heeft.
  5. Bekleed terwijl de ijsmachine draait, de muffinvorm met plasticfolie.
  6. Smelt als het ijs bijna klaar is de chocolade.
  7. Schep een eetlepel ijs in de muffinvorm, besprenkel het met de gesmolten chocolade en bestrooi met gehakte nootjes. Schep hier nog een eetlepel ijs op en garneer wederom met chocolade en nootjes.
  8. Laat de taartjes opstijven in de diepvries. Haal 10 minuten voor serveren uit de diepvries.

Geeft 4 tot 6 taartjes

Leave a Reply