Vegetarische Hapjes: Pompoen Cottage Cheese Mini Quiche

posted in: Hapjes | 3

pompoenquiche2-min

 

Ik ben helemaal into de quiches, ze zijn super makkelijk te maken, de variatie mogelijkheden zijn oneindig en zijn ook nog eens super lekker.
Dus na de wortel quiches (die onderdeel waren van het kerstmen), komen er nu quiches met pompoen (mijn favoriete groenten) en cottage cheese (mijn favoriete kaas), super lekker!

Nodig: 

1/4 recept gezondere taart deeg
50g pompoenpuree
50g cottage cheese (zelfgemaakte cottage cheese recept)
1 ei
zout en peper naar smaak
pompoenpitten

Hoe maak je het: 

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Rol het deeg op een met bloem bestoven oppervlakte tot het ongeveer 3-5 mm dik is.
  3. Steek rondjes uit en leg deze in een mini muffinvorm (ik ontdekte dat een kleine pot calve pindakaas de perfecte maat is ;))
  4. Klop het ei samen met de pompoenpuree en cottage cheese los. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Verdeel het eiermengsel over de holletjes.
  6. Leg op elke quiche een pompoenpit
  7. Bak de quiches in 15-20 minuten goudbruin en gaar.

Geeft 12 mini quiches. 

3 Responses

  1. Hennita

    Een super recept voor mij, bovenstaande ingrediënten vind ik ook super lekker.
    Weet niet of ze zonder bodem/ korst te maken zijn, wil het proberen!!
    Maar lekker dat zijn ze, weet ik zo wel als ik het allemaal lees.

    Super bedankt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.