Gezondere Vegetarische Chocolade Kwarktaart

posted in: Taart | 1

 

gezonderechocoladekwarktaart1

 

Afgelopen zomer maakte ik een heerlijke gezondere yoghurttaart, die was zo lekker en gezond dat ik hem als ontbijt at. Ja echt!
Maar die yoghurttaart was nog niet perfect, hij was een klein beetje ”drillerig’, een beetje zoals als dril pudding. Dus ik besloot hem nogmaals te maken en dat probleempje op te lossen. Deze chocolade kwarktaart is perfect geworden, hij is heerlijk romig, een beetje zoet en een lichte zure touch van de kwark. Deze taart heeft ook een iets andere bodem, een heerlijke zoete bodem met dadels, die de taart nog beter maakt.

Tip: Agar agar is te koop je bij de Aziatische supermarkt, of biologische winkel. Als je het bij een Aziatische winkel koopt, let dan op dat je de kleurloze variant koopt!

gezonderechocoladekwarktaart2

 

Nodig: 

350g kwark
300ml kokosmelk
4g agar agar
2 tl kokosbloesemsuiker
50g pure chocolade, fijngesneden.
80g dadels
80g havermout
1 el kokosolie

Hoe maak je het: 

 1. Pulseer de dadels, havermout en kokosolie in een keukenmachine tot het een bal vormt.
 2. Bekleed een kleine springvorm met bakpapier en verdeel het dadel havermout mengsel over de bodem, druk stevig aan.
 3. Breng de kokosmelk samen met de agar agar en kokosbloemsemsuiker in een klein steelpannetje al roerende aan de kook, blijf roeren en laat 3 minuutjes koken. Zet het vuur uit en laat even afkoelen. Als je 100% zeker wilt zijn dat er geen klontjes in zitten (van de agar agar) pureer dan even met de staafmixer.
 4. Roer de kwark en de chocolade door het kokosmelk mengsel.
 5. Schep het kwarkmengsel in de vorm met de dadel-havermout bodem.
 6. Laat 30 minuten afkoelen in de koelkast.

Geeft 6 stukken

 1. petra

  wat een toprecept! we hebben ervan genoten, en is nog dagen lekker stijf gebleven in de koelkast!! werkte erg goed met de agar agar
  naast de kwark heb ik er trouwens nog geklopte slagroom doorheen geschept en als garnering nog wat kokosrasp en granaatappelpitjes op de taart gedaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.