Suikervrij Dadel Banaanbrood

posted in: Brood | 1

Disclaimer: Dit gerecht bevat natuurlijke suikers uit dadels en banaan. 

Ohoh ik ontdekte vanochtend dat mijn diepvries ging gezonde snacks meer bevatte. Dat kan natuurlijk niet want een ”gezonde meid, is op haar toekomst voorbereid” oftewel die heeft en hele berg gezonde producten in de koelkast en diepvries liggen zodat ze bij een ”hunger strike” meteen iets gezonds uit de diepvries halen.

Deze toestand kon natuurlijk niet te lang voortduren, dus dook ik snel de keuken om dit heerlijke gezonde en stevige muesli dadel banaanbrood te maken. Als je een plak van dit banaanbrood neemt dan vernietig je die ”hunger strike” zonder problemen!

dadelbanaanbrood

Nodig:

150g muesli
150g meel
100g dadels, zonder pit
3 bananen
1/2 tl bakpoeder
snuf zout
25g gojibessen
25g paranoten, fijngehakt

Hoe maak je het: 

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een cakevorm met een stuk bakpapier.
  2. Giet zoveel kokend water over de dadels totdat ze onder staan, laat ze 10 minuten staan.
  3. Giet de dadels af en pureer samen met de banaan tot een glad mengsel.
  4. Meng in een grote kom de muesli, meel, bakpoeder en zout
  5. Schep de natte ingrediënten door de droge. Schep de gojibessen en paranoten erdoor.
  6. Schep het mengsel in de cakevorm.
  7. Bak het brood in 50-60 minuten gaar, als een satéprikker er schoon uit komt is hij goed.

Geeft 10-12 plakken
Mocht je geïnteresseerd zijn in de voedingswaarden dan kan je ze op My Fitness Pal vinden onder de titel: Dadel Banaanbrood

One Response

  1. Ohhh, dat komt op het goede moment, met 5 proefwerkweek kinderen in huis is een lekkere en gezonde snack zeer gewenst! Ga ‘m zo meteen maken.

Leave a Reply