Aubergine Hummus + tips voor de perfecte hummus

posted in: Dips en spreads | 3

Jullie hebben het nog niet gemerkt, maar ik ben de afgelopen maanden bezig geweest en nog steeds bezig met een queeste op zoek naar de meest perfecte hummus. Deze heerlijke aubergine hummus is een van de eerste die ik met jullie gaan delen en nee dat wil niet zeggen dat hij middelmatig is. Deze hummus is echt goddelijk. Stel je super romige baba ganoush voor gecombineerd met het aardse en romige van hummus en dat allemaal in een heerlijke romige spread verwerkt. Echt ”thumbs up” voor deze hummus

Laten we nog even terug gaan naar mijn zoektocht naar de beste hummus, lessen die ik tot nu toe heb geleerd:

  1. Je moet moet de velletjes van de kikkererwten halen. Je wist niet dat kikkererwten een velletje heeft? Probeer maar eens een een kikkererwt stevig tussen je vingers te houden en druk uit te oefenen dan floept de kikkererwt vanzelf uit zijn velletje.
  2. Hummus heeft vocht nodig om romig te worden, ideaal gezien gebruik je kookvocht of vocht dat in de pot/blik zit. Voeg het vocht beetje bij beetje toe terwijl de keukenmachine draait.

Heb jij nog tips voor de perfecte hummus? 

aubergine hummus

Nodig:

3 el tahine
1 aubergine
150g gekookte kikkererwten, bij voorkeur het vliesje verwijdert
1 teentje knoflook
flinke snuf zeezout
1/2 tl geroosterd paprikapoeder

Hoe maak je het: 

  1. Rooster de aubergine, dit doe je door de aubergine een paar keer in te prikken en dan ongeveer 45-60 minuten op 200 graden in de oven te leggen, totdat de aubergine instort (zie de baba ganough post).
  2. Laat de aubergine afkoelen en schep het vlees uit de aubergine.
  3. Doe de aubergine samen met alle andere ingrediënten in de keukenmachine en pureer tot een glad mengsel.
  4. Kijk of je de hummus glad/romig genoeg vind, is het nog niet romig genoeg voeg dan een paar eetlepels kookvocht toe, pureer nogmaals en kijk nogmaals of het naar je zin is.

3 Responses

  1. Anne-Sophie

    Ik probeerde al veel hummusjes uit (heb je het al geprobeerd met avocado? Echt een aanrader, daar wordt ie zo romig van!), maar aubergine heb ik er nog nooit doorgedraaid. Ga ik volgende keer eens proberen! :) Die crackers zien er ook wel lekker uit!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.