Vanille Chocolade Chia Zaad Pudding

posted in: Ontbijt | 0

chocolade vanille chia zaad

 

 

Ik ben iemand die nooit op de snooze knop van de werk drukt ‘s ochtends, 9 van de 10x spring ‘s ochtends meteen uit bed. Hoe dat komt? Omdat ik bijna elke ochtend een lekker ontbijtje in de koelkast heb staan. Favoriete ontbijtjes om ‘s avond te maken zodat ik ze ‘s ochtends meteen kan op eten of alleen even hoef op te warmen? Overnight oats, wafels, rijstepap, pannenkoeken, maar zeker niet te vergeten chia zaad pudding. Je mengt chia zaad met melk of water en gedurende nacht neemt het chia zaad het vocht op en veranderd het in een heerlijke pudding. Dit maal combineerde ik met de klassieke combi vanille en chocolade, voor een heerlijk romig ontbijtje waarvoor jij ook uit je bed zal springen!

chocolade vanille chia zaad pudding 2

Nodig: 

225ml vanille melk of 125 ml melk met 100ml vanille vla
3 el chia zaad

250ml melk
3 el chia zaad
1 el cacao

1 banaan, in plakjes

Hoe maak je het: 

  1. Neem 2 bakjes. Roer in het ene bakje de vanille melk met het chia zaad door elkaar. Neem het andere bakje roer hier de melk, chia zaad en cacao door elkaar.
  2. Zet de bakjes een aantal uur (liefst de hele nacht) in de koelkast.
  3. Neem 2 glazen en schep een laagje vanille chia zaad pudding in het glas, verdeel er wat plakjes banaan over, schep er een laagje chocolade chia zaad pudding op en verdeel er weer banaan over, herhaal dit tot alles op is.

Geeft 2 porties 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.