Wortelrisotto

posted in: Hoofdgerecht | 0

wortel risotto

Ik ben dol op risotto, maar ik maak het zelden of nooit, want het kost redelijk wat tijd en op een of andere manier heb ik nooit zin om voor mezelf zo uitgebreid te koken (ik woon alleen). Maar in het weekend is mijn vriend er vaak en dan vind ik het geen probleem om uitgebreid te koken, ik vind het zelfs leuk :) Toen ik dit recept voor mijn recept maken vond hij het zo lekker dat ik verplicht werd om het online te zetten, dus zo gezegd zo gedaan ;)

Nodig: 

600g wortel, geraspt
1 tl suiker
500ml bouillon
125g risotto rijst
2 kleine uien
1 teen knoflook
100g cottage cheese
30g geraspte kaas

Hoe maak je het:
1. Verwarm een koekenpan met een scheut olie. Voeg de wortel en de suiker toe en bak 5-10 minuten totdat de wortel bruin begint te worden en te karameliseren. Haal de wortel uit de pan.
2. Pureer de helft van de gebakken wortel met 100ml water tot een gladde puree.
3. Verwarm een scheut olie in een pan met een dikke bodem en bak de ui en knoflook 2 minuten glazig.
4. Voeg de risotto toe aan de pan en bak 1 minuut.
5. Zet de bouillon op laag vuur op warm te houden (of te maken).
6. Voeg de wortelpuree toe en kook al roerende totdat het vocht opgenomen is.
7. Voeg een soeplepel bouillon toe en roer af en toe totdat de bouillon is opgenomen en voeg dan weer een lepel bouillon toe. Herhaal dit proces totdat alle bouillon opgenomen is.
8. Voeg de cottage cheese en geraspte kaas toe en warm nog even door.

Geeft 2-3 porties

Leave a Reply