Glutenvrije Vegan Mais Koekjes

posted in: Hoofdgerecht | 0

De maiskoekjes die ik eerder postte zijn een van mijn favoriete recepten voor momenten waarop ik geen zin of tijd heb om naar de winkel te gaan. Ideaal want ik heb altijd wel een blikje mais en een beetje bloem en ei in huis.

Maar het originele recept bevat tarwebloem en ei.  Ik vind het recept zoo lekker dat ik het ook voor mijn glutenvrije/vegan lezers eetbaar wil maken. Dit recept heb ik meerdere malen opnieuw moeten maken, totdat het goed was. Maar nu is hij er dan de glutenvrije en vegan maiskoekjes!

Ik gebruikte in dit recept xantum gum, waarvan ik gehoord heb dat het zou helpen om glutenvrije recepten beter te laten binden. Heb je dat nu niet in huis (wat ik me heel goed kan voorstellen), ik vermoed dat je het ook zonder kan maken.

glutenvrije-mais-min

Nodig:

100g gekookte kikkererwten
100ml amandelmelk
2 el lijnzaad
50g quinoavlokken
1/2 tl bakpoeder
1/2 tl fajita of cajunkruiden (ik gebruikte zelfgemaakte fajitakruiden)
1/2 tl gerookt paprikapoeder
snuf zout
1/8 tl xantum gum

Hoe maak je het:

  1. Doe alle ingrediënten behalve de mais in de keukenmachine en pureer tot een redelijk glad geheel (het is niet erg als er nog wat stukje in zitten).
  2. Roer de mais erdoor en zet 30 minuten in de koelkast.
  3. Verwarm een koekenpan met een klein scheutje olijfolie voor op middelhoog vuur.
(Visited 533 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Door het aanvinken accepteer je dat je naam, e-mail adres en eventueel website worden opgeslagen door De Bakparade, deze gegevens zijn alleen voor mij te zien en worden niet met derden gedeeld.