Vegetarische Kip Ananas Curry

posted in: Hoofdgerecht | 0

kipananascurry2-min

 

Ik was kortgeleden in Parijs en daar at ik voor het eerst in een Thais restaurant. Ik bestelde een heerlijke pittige hotpot met groente, een heerlijke romige currysaus vol knapperige groente. Maar toen het gerecht van mijn vriend ter tafel kwam vielen de ogen bijna uit mijn hoofd. Hij kreeg een half uitgeholde ananas met daarin kip en ananas in een romige saus. Ik proefde een beetje van de saus en hij was heerlijk romig, zoet en gewoonweg awesome. Ik besloot het de dag erna nog zelf te maken en gebruikte in plaats van kip ”vegetarische kip”. ”Vegetarische kipstukjes” zijn van veel verschillende merken te verkrijgen ik gebruike ditmaal de kipstukjes van Meet the Alternative van Body en Fit Shop.

kipananascurry3-min

 

Nodig:
2 uien, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngesneden
2 el kerrie
1 tl korianderpoeder
1 tl komijnpoeder
1 tl gember
2 el stamgember, fijngehakt
300ml sojamelk
300g ananas, in blokjes
50g rozijnen
1 rode paprika, in blokjes
200g ”vegetarische kipstukjes”

Hoe maak je het:
1. Verwarm een diepe pan met een scheutje olijfolie voor. Bak de uien en knoflook in een paar minuten glazig.
2. Voeg de kruiden toe en bak 1 minuut.
3. Voeg de stamgember, sojamelk, ananas, rozijnen, paprika en vegetarische kip toe.
4. Breng het mengsel aan de kook en laat 10 minuten pruttelen, totdat de saus de gewenste dikte heeft.
5. Serveer met eventueel extra boontjes en rijst.

Genoeg voor 2 personen

Leave a Reply