Vegetarisch eten in Boedapest

posted in: Restaurant Review | 1

Hongarije is niet het eerste land waar je aan denkt bij vegetarisch eten. Dus toen ik op vakantie ging naar Boedapest maakte ik me wel een beetje zorgen, want wat ga ik eten in het land van Vlees, vlees, goulash, paprika en vlees?
Uiteindelijk is het me prima gelukt om 4 dagen vegetarisch te eten in Boedapest en ik deel de restaurants waar wij aten. Overigens zo ik iedereen aanraden naar Boedapest te gaan, wat een schitterende stad! En wat Boedapest extra aantrekkelijk maakt? Uiteten is er spotgoedkoop! Voor een hoofdgerecht betaal je ergens tussen de 5 en de 10 euro!

ps excuses voor de niet al te mooie foto’s, we waren er midden in de winter en foto’s bij tl-licht worden nooit echt mooi ;)

boedapest-min

Indiaas bij Indigo Indiai Étterem

Op de derde dag waren we in een heerlijke spa geweest en iets te relaxet op de hotel kamer in slaap gevallen, toen we om half 10 wakker schrokken met een knorrende maag, besloten we het indiaase restaurant dat letterlijk 50 meter van ons hotel zat eens uit te proberen. En wow wat ben ik blij dat we daar heen zijn gegaan, echt eerlijk een van de lekkerste Indiaase restaurants waar ik ooit ben geweest.
We bestelde een uien kulcha, een heerlijk plat brood (een beetje zoals naan), gevuld met gekaramiliseerde uien. Daarbij hadden we een veg kofta, het worden groente dumplings in curry saus genoemd. Het waren een soort vegetarische balletjes, maar dan heel erg lekker, in een super romige super kruidige curry saus. Tenslotte bestelde we nog gebakken paneer met uien en paprika (toch nog een beetje Hongaars ;)) een super romige gemarineerde paneer die geserveerd werd op een nog sissende bakplaat, waardoor de uien en paprika aan tafel nog door bakten.

Qua prijs hoef je het trouwens absoluut niet te laten, dit restaurant valt in de middenklasse wat inhoudt dat een hoofdgerecht ongeveer 6 euro is.

Jókai utca 13.Boedapest 1066, Hongarije
Website

Hummus Bar

IMG_20160203_132805211

Kunnen we asjeblieft ook een humus restaurant krijgen in Nederland? Want Hummus bar was echt geweldig, we ging er twee keer lunchen.
Bij de humus bar kun je kiezen tussen of een broodje met humus en te kiezen of een humus bowl. Wat is een humus bowl? Je krijgt een een grote kom met onderin een laag van de lekkerste meest romige humus die ik ooit heb gehad en daarop krijg je allerlei ingrediënten (die je zelf kiest) en erbij wordt een heerlijk pita brood geserveerd om in de humus te dopen. Ik nam een keer de humus bowl met falafal, champignons en bonen en een keer met gebakken aubergine en ei, beide waren echt geweldig!

Ze hebben meerdere locaties door heel Boedapest –> zie hier voor alle locaties. 

Napfenyes

IMG_20160204_200657470 IMG_20160204_201630011

Napyfenyes is een vegan restaurant dat we maar liefst 2x bezochten zo lekker vonden we het. Napyfenyes heeft een heel divers menu met onder andere ‘veganized’ versies van Hongaars eten, het is echt zo’n menu dat ik alles van de kaart wel wilde proberen. Wij aten een keer het Napyfenyes platter, dit is een bord met een heleboel verschillende gerechtjes, o.a. seitan steak, falafal, een crepe gevuld met groente, heerlijke aardappelen, ingemaakte kool en nog veel meer. De tweede keer at ik de vegetarische spiesjes. Ik kan zeggen dat ik alles super lekker vond, en voor de prijs hoef je het ook niet te laten voor twee personen waren we minder dan 30 euro kwijt.

Ferenciek tere 2, 1053 Boedapest.
Website 

 

 

  1. Linda

    Leuke post! Nu wil ik alleen al voor het eten naar Boedapest… ;o)
    Is je reisgenoot ook vegetariër?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.