Glutenvrije Zoete Aardappel Kikkererwtburgers

zoete aardappelburger-min

 

Ik maak heel vaak vegetarische burgers door heel eerlijk maar wat dingen bij elkaar te gooien en te hopen dat het iets wordt. Dat gebeurde ook bij deze burgers, maar toen ik een hap van de burgers had genomen wist ik dat ik het als een gek opnieuw moest gaan maken zodat ik jullie kon vertellen hoe ik het had gemaakt. Deze burgers is namelijk zo smakelijk, zo geurig, hij is perfect op 1 klein minpuntje. Nu hoop ik niet dat ik jullie heb afgeschrikt, er is 1 punt en dat is dat het een hele fragiele burgers is, hij valt een beetje uit elkaar. Ik weet een hele makkelijke oplossing voor het probleem dat is namelijk een ei toevoegen, maar dan is hij niet meer vegan. Dus ik laat de keuze aan jou of je geniet van een fragiele vegan glutenvrije burger, of je voegt een eitje toe en je hebt een perfecte burger.

Overigens gebruikte ik voor dit recept de glutenvrije burger broodjes van Schar zodat de burgers helemaal glutenvrij zijn!

zoete aardappel burger 2-min

 

Nodig: 

300g gekookte zoete aardappel
200g gekookte kikkererwten
1 ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1 tl gemalen korianderzaad
1 tl komijn
1 tl kurkurma
1 tl gerookt paprikapoeder
60g quinoa vlokken
1 ei, losgeklopt

Hoe maak je het: 

  1. Verwarm een koekenpan met een scheutje olie voor op medium vuur.
  2. Voeg de ui en knoflook toe en bak in een paar minuten zacht.
  3. Voeg de kruiden toe en bak 1 minuut. Zet het vuur uit.
  4. Doe de zoete aardappel, kikkererwten, uimengsel, quinoa vlokken en ei in een keukenmachine en pulseer ongeveer 10-15x totdat het mengsel komt.
  5. Zet het mengsel 1 uur in de koelkast.
  6. Vorm 5-6 burgers van het mengsel.
  7. Verwarm de koekenpan voor met een scheutje olijfolie op middelhoog vuur.
  8. Bak de burgers in 5 minuten lichtbruin, draai om en bak nogmaals 5 minuten.
  9. Serveer met tomaat, sla en burgerbroodjes.

Geeft 5-6 burgers, de burgers zijn heel erg goed in te vriezen! 

2 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.