Kersen Kokos Bonbons

posted in: Glutenvrij, Snacks, vegan | 0

kersen bonbons 2-min

Ohoh toen was ik er opeens een weekje niet, sorry daarvoor jongens. Maar om het goed te maken heb ik een extra lekker recept voor jullie!
Vroeger vond ik kersenbonbons altijd heel interessant, ze zagen er altijd heel erg lekker uit, maar elke keer als ik er een hap van nam, wist ik het weer: bah kersenbonbons lust ik niet. Een paar weken geleden was ik in een restaurant en er werd zo’n oude vertrouwde kersenbonbon geserveerd, en wederom werd ik onaangenaam verrast bij mijn eerste hap. Toen was het genoeg, ik besloot dan maar zelf een kersenbonbon te maken. Zo gezegd zo gedaan en het werden deze heerlijke bonbons.

kersen bonbons-min

Nodig: 

75g kersen, zonder pit
25g geraspte gedroogde kokos
1 el kokosboter
1 el chia zaad
50g pure chocolade, fijngehakt
1tl kokosboter

Hoe maak je het:

  1. Pureer de kersen, kokos, kokosboter en chiazaad in een keukenmachine totdat alles gemengd is.
  2. Smelt de chocolade en de kokosboter.
  3. Bestrijk de onderkant en de zijkanten van een siliconen bonbonvorm met een laagje chocolade, dit gaat het beste met een klein kwastje.
  4. Zet 5 minuten in de diepvries. Herhaal het smeren met de chocolade nog 1-2x.
  5. Duw het kokos kers mengsel in de vormpjes en zet weer 5 minuten in de diepvries.
  6. Besmeer de bovenkant met een laagje chocolade.
  7. Zet weer 10 minuten in de diepvries, duw voorzichtig uit de vorm.

Geeft 6-8 bonbons (afhankelijk van de grootte van de vorm), bewaar in de diepvries

Disclaimer: dit recept bevat van natuurlijke aanwezige suikers. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.