Ik vind het heel erg leuk om te experimenteren in de keuken en nieuwe gekke, lekkere en gezonde recepten te bedenken. Zo had ik laatst een keer ontzettend zin in een broodje Nutella, maar geen Nutella in huis. Wat doe je dan? Dan maak je iets met Nutella smaak, zo werden deze heerlijke dadel chocolade hazelnoot balletjes geboren. Deze nutella balletjes zijn de perfecte combinatie van heerlijke zoete dadel hazelnoot vulling en een crispy chocolade buitenkant en als je ze in je mond stopt dan smelten ze heerlijk weg.
Nodig:
40g dadels
1 el cacao
1 el hazelnootboter
15g hazelnoten
50g havermout
50g kokosboter
50g cacao
15 druppels stevia
Hoe maak je het:
1. Doe de dadels, cacao, hazelnootboter, hazelnoten en havermout in een keukenmachine en pulseer totdat alles gemengd is.
2. Zet het mengsel 30 minuten in de koelkast en maak er daarna kleine balletjes van.
3. Leg de balletjes op een rooster.
4. Smelt de kokosboter en roer de cacao en stevia erdoor.
5. Giet de chocolade over de balletjes, laat de chocolade opstijven in de koelkast of diepvries en herhaal eventueel met de rest van de chocolad.e
geeft 10-15 balletjes, afhankelijk van de grootte
Sandra
Hmmm lijkt me superlekker!
Anne-Sophie
Mmmmm, deze zien er echt heel lekker uit! Ze lijken me leuk om mee te nemen als dessertje bij het picknicken (ga ik morgen doen!) :)