Zoete Aardappel Pompoenpit Nuggets

posted in: Vleesvervanger | 0

zoete aardappelnuggets-min

Aan de grote gele M doe ik niet, aan nuggets wel ;)
Deze nuggets maken we met heerlijke zoete en romige zoete aardappelpuree, kruiden we met wat spicy komijn, waarna we ze door een badje van heerlijke knapperige panko en aardse pompoenpitten halen. Een half uurtje in de oven en je hebt heerlijke, gezonde en eerlijke nuggets.

Nodig:
150g zoete aardappelpuree (filmpje hoe je die maakt)
2 el gemalen lijnzaad
6 el havermout
1/2 tl gemalen komijn
20g pompoenpitten, fijngehakt
15g panko broodkruim

Hoe maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Meng de aardappelpuree, lijnzaad, havermout en komijn in een grote kom en laat 30 minuten staan.
3. Meng de pompoenpitten en broodkruim in een diep bord.
4. Pak een grote eetlepel van het mengsel en vorm met je handen een plat balletjes (het mengsel is heel erg plakkerig) en leg het in het pompoenpit broodkruim mengsel, zorg ervoor dat alle kanten bedekt zijn en leg ze daarna op de bakplaat.
5. Besprenkel de bovenkant met een beetje olijfolie.
6. Bak de nuggets 20 minuten, draai om, besprenkel weer met olijfolie en bak nogmaals 20 minuten.

Geeft 2-3 porties

(Visited 491 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Door het aanvinken accepteer je dat je naam, e-mail adres en eventueel website worden opgeslagen door De Bakparade, deze gegevens zijn alleen voor mij te zien en worden niet met derden gedeeld.