Zelfgemaakte Vegetarische Bapao

posted in: Brood | 0

bapao1

 

Ik kreeg een pakketje van de Plus met daarin een Joseph Joseph stoommandje (in een hele heftige kleur ;)), die kun je namelijk nu sparen bij de Plus. Maar belangrijker bij het mandje zat een receptkaart met een recept voor bapao broodjes en laat dat nu net iets zijn dat al heel lang op het dat-moet-ik-echt-nog-eens-maken-lijstje stond. De Plus gaf me de inspiratie, ik paste het wat aan (vlees weg, seitan erin en natuurlijk volkorenmeel) en ik eindigde met een heerlijke bapao.
Overigens kan je voor de vulling van een bapao alles gebruiken wat je hartje je begeert. Ik gebruikte fijngehakte seitan en champignons, maar je zou ook alleen groenten kunnen gebruiken of vegetarisch gehakt, wat jij lekker vind!

bapoa2Nodig:
30g kokosboter
1/2 zakje gist
250g (volkoren)bloem
1/4 tl bakpoeder
1/4 tl baking soda
vulling: ik gebruike fijngehakte seitan, champignons gekruid met el hasanout

Hoe maak je het:
1. Smelt de kokosboter.
2. Meng het gist met 110ml warm water en zet 10 minuten weg op een warme plek.
3. Roer de bloem, bakpoeder, baking soda en kokosboter door het gistmengsel en kneed in 10 minuten tot een mooi glad deeg.
4. Leg het deeg in een ingevette kom en zet 2 uur op een lekkere warme plek.
5. Druk het deeg samen om de lucht te laten ontsnappen en verdeel het deeg dan in 10 stukken, maak er bolletjes van en leg op een stuk bakpapier laat nogmaals 45 minuten rusten op een warme plek.
6. Zorg ervoor dat je vulling klaar is en afgekoeld. Nee een bolletje en rol het uit tot een cirkel van ongeveer 5mm dik.
7. Leg wat vulling in het midden van de cirkel en klap de randjes van de cirkel naar het midden zodat je een pakketje krijgt, knijp de naad goed dicht. Herhaal met de 9 andere deegbolletjes.
8. Breng een laagje water aan de kook in een pan met erin een stoommandje. Knip een aantal stukjes bakpapier ter grootte van je broodje.
9. Leg een stukje bakpapier in het stoommandje en leg daarop een broodje, herhaal met zoveel broodjes er in de pan passen. Vouw een theedoek om de onderkant van de deksel (zodat er geen water op de broodjes druppelt) en stoom de broodje in zo’n 10-15 minuten gaar.

Geeft 10 bapao

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.