Ik ben echt dol op scones. Zo’n lekker knapperig licht zoet broodje doet het zo goed bij een kopje loeihete thee op een koude dag en ik vind scones ook altijd iets chique hebben alsof ik acuut met een aardappel in mijn keel moet gaan praten, mijn pink in de lucht moet steken en mijn prachtigste jurk uit de kast moet trekken. Ik maakte al vaker gewone standaard scones, maar af en toe wil je natuurlijk iets anders, daarom maakte ik een iets minder cheque, maar wel heel erg super lekkere scone met hazelnootboter (of pasta ik weet niet hoe je het noemt) en appel! Dus laat die gala jurk in de kast hangen, zet je oven aan en maak deze heel erg lekkere scones :)
Nodig:
180g volkoren speltmeel
50g amandelmeel
35g kokosbloesemsuiker
1/2tl koekkruiden
1/2 tl zout
1 el bakpoeder
1 kleine appel (mijne was ongeveer 130g)
1 el kokosboter
2 el hazelnootboter
50ml kokosmelk
Hoe maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Meng het speltmeel, amandelmeel, kokosbloesemsuiker, koekkruiden, zout en bakpoeder in een grote kom.
- Rasp de appel op de fijne kant van de rasp.
- Roer de kokosboter, hazelnootboter en kokosmelk door de geraspte appel.
- Roer de natte ingrediënten door de droge, totdat een deeg ontstaat.
- Stort het deeg op de bakplaat, bestrooi de bovenkant met een beetje bloem en vorm met je handen een cirkel van 2-3 cm dik.
- Snijdt de cirkel in 8 punten.
- Bak de scones in 25 minuten lichtbruin en gaar.
Geeft 8 scones, zijn ook goed in te vriezen.
Els
Ze waren heel lekker!
Heb wel kokosolie gebruikt ipv kokosboter en amandelmelk ipv kokosmelk want dat had ik niet in huis.
Maar desondanks een succes :)
Inge
Ahhh wat leuk om te horen :) en altijd goed om te weten dat het ook met kokosolie en amandelmelk kan!