Zoete aardappel Pinda soep

posted in: Hoofdgerecht, Soep | 2

Er zijn weinig dingen die me gelukkiger kunnen maken op een gure koude dag dan een grote kom soep.
Je handen om de kom, lekker handen opwarmen, een warme hap soep die je vanbinnen uit verwarmt.
Deze soep is een heerlijke combinatie van prachtige oranje zoete aardappel, spicy kerrie en het notige van pindakaas, een perfect soepje om je op een koude dag op te warmen!

Nodig:
500g zoete aardappel, geschild en in blokjes
1 flinke ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
1 el kerrie
750-1000 ml bouillon
30g pindakaas (2 eetlepels)

Hoe maak je het:
1. Verwarm een grote pan met een scheutje olijfolie op een middelhoog vuur.
2. Bak de ui en knoflook in een paar minuten glazig.
3. Voeg de kerrie toe en bak 1 minuut.
4. Voeg de zoete aardappel, bouillon en pindakaas toe en breng aan de kook.
5. Laat op een laag vuurtje zachtjes pruttelen totdat de zoete aardappel super zacht is, bij mij duurde dit 15 minuten, maar dit is afhankelijk van hoe groot de zoete aardappelstukjes zijn.
6. Pureer met een staafmixer tot een glad mengsel.
7. Garneer met extra fijngehakte pinda’s en feta voor serveren.

Geeft 2-4 porties

2 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.