Curry Pompoen Burger

posted in: Vleesvervanger | 1

 

pompoenburger

 

Vaak gebruik ik recepten van andere (meestal Engelstalige bloggers) als uitgangspunt van een recept, maar verander ik het in zo’n mate dat het eigenlijk niet meer te herkennen is als het oorspronkelijke recept. Ik vervang ingrediënten die in Nederland niet te krijgen zijn, ik vervang ingrediënten die ik niet in huis heb, ik vervang ingrediënten die ik liever niet in mijn gerechten heb; je kent het waarschijnlijk (of zijn jullie mensen die zich super netjes aan het recept houden?). Ditmaal niks van dit alles, ditmaal een recept waarbij ik bedacht he ik wil een pompoenburger maken, ik allerlei dingen bij elkaar gooide en ik op deze heerlijke burger uit kwam. En het is een beetje als kiezen tussen je kinderen (niet dat ik die heb ;)), maar ik denk dat deze burger wel mijn meest favoriete burger op De Bakparade tot nu toe is!

p.s. bij deze burgers zijn de walnoten geen optie, die voegen zoveel toe dat ze verplicht zijn ;)

Nodig:

1 grote ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gehakt
1 tl kerriepoeder
1/2 tl kurkurma
1/2 tl gemberpoeder
185g pompoenblokjes
215g kikkererwten
2 el lijnzaad
50g havermout
30g walnoten

Hoe maak je het: 

  1. Verwarm een koekenpan met een scheutje olie op middelhoog vuur.
  2. Schep de ui in de pan en bak in 3-5 minuten glazig.
  3. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuutje.
  4. Voeg de kruiden toe en bak weer 1 minuut.
  5. Voeg de pompoen toe en bak 10-15 minuten totdat de pompoen zacht is (de tijd is afhankelijk van hoe klein je de pompoen snijdt)
  6. Als de pompoen zacht is doe je het mengsel samen met de kikkererwten en het lijnzaad in een keukenmachine, pulseer totdat het een deeg is geworden. Voeg de havermout toe en pulseer. Voeg de walnoten toe en pulseer weer kort.
  7. Vorm 5-6 burgers van het mengsel.
  8. Bak de burgers in een koekenpan in scheutje olijfolie in ongeveer 5-10 minuten per kant goudbruin.

Geeft 5-6 burgers. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.