Pompoen Smoothiebowl

posted in: Ontbijt | 0

 

pompoensmoothie1-min

Ik ben dol op smoothiebowls. Het bewijs er staan 9 verschillende smoothiebowl recepten hier op De Bakparade (4 smoothiebowls deel 1, 4 smoothiebowls deel 2, en kaki vanille smoothie bowl). Overigens maak ik mijn smoothiebowls meestal receptloos en gooi ik gewoon een hele lading diepvriesfruit in de blender, zodat ze lekker fris zijn. Maar nu het weer kouder aan het worden is, is dat helaas geen optie meer, want dan loop ik een half uur koukleumend door het het huis (ik ben een echte koukleum). Maar om de smoothiebowls nu helemaal on hold te zetten tot de temperaturen weer tot Inge-proof hoogte zijn opgelopen (oftewel +18 graden Celsius) dat is natuurlijk ook geen doen. Dus besloot ik te experimenteren met een smoohiebowl op soort van kamertemperatuur en met heerlijke herfstige smaken. Resultaat deze pompoensmoothie! Ja je leest het goed pompoen in mijn smoothiebowl.  De smoothiebowl geef een heerlijke aardse smaak aan je smoothiebowl, een prachtige kleur en als bonus een shitload aan voedingsstoffen.

 

pompoensmoothie2-min

Nodig:

75g pompoenpuree of gekookte pompoenblokjes
1 banaan
30g dadels, zonder pit
1 tl koekkruiden (ik gebruikte zelfgemaakte)
scheutje kokosmelk (ik gebruikte zelfgemaakte)
garnering: ik gebruikte banaan (hield ongeveer 1/4 achter van de banaan in de smoothiebowl), walnoten, chia en rozijnen

Hoe maak je het:

  1. Doe alle ingrediënten in een blender/keukenmachine en pureer tot een glad mengsel.
  2. Giet in een kom en garneer met wat je wilt

Geeft 1 smoothiebowl

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.