Ik vroeg jullie op Facebook welk recept jullie wilden zien: pompoenburger, rucola pesto pizza, pompoen smoothie bowl of havermout pepernoten. Nou het was wel duidelijk iedereen is al volledig in de Sinterklaasstemming want de havermout pepernoten waren de overduidelijke winnaar. Hoewel ik eigenlijk van mening ben dat je pas pepernoten (of eigenlijk kruidnoten) mag eten als Sinterklaas in het land is aangekomen (en dan de officiële op NPO3 he ;)), maar tegen de wens van zoveel mensen kan ik natuurlijk niet in gaan, dus bij deze het recept van de havermout pepernoten.
Havermoutmeel kun je overigens heel makkelijk zelf maken door havermout kort in een keukenmachine/blender te blenden.
Nodig:
75g dadels
100g havermoutmeel (glutenvrij als dat nodig is)
1 tl bakpoeder
1 el koekkruiden (ik gebruikte zelfgemaakte)
1 el lijnzaad
3 el water
25g kokosolie
Hoe maak je het:
- Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Week de dadels 15 minuten in kokend water.
- Giet het water of en pureer de dadels tot een gladde mengsel.
- Voeg het lijnzaad, water en kokosolie toe aan het dadelmengsel en pureer kort (totdat het net gemengd is).
- Meng in een andere grote kom het havermoutmeel, bakpoeder en koekkruiden.
- Schep het dadelmengsel door de droge ingrediënten, tot een deeg ontstaat.
- Rol kleine balletjes van het deeg, leg ze op de bakplaak en druk een klein beetje plat.
- Bak de pepernoten in 12-15 minuten knapperig en goudbruin.
- Laat de pepernoten 5 minuutjes afkoelen op de bakplaat en daarna verder op een bakplaat.
Bewaar de pepernoten in een luchtdicht doosje.
Leave a Reply