Banaan Karamel Taartjes

posted in: Uncategorized | 0

karameltaart1-min

Het is een typische Engelse taart Banatoffee pie. Een typische taart die ik nog nooit gehad hebt. Maar dat hield me niet tegen om een eigen interpretatie van deze taartjes te maken. Een heerlijke havermout bodem, een laagje kokosmelk karamel, en wat plakjes banaan voor de echt Banatoffee feel, een 1 hap (of twee hap afhankelijk van hoe groot je mond is ;)) dat perfect als dessert na je kerstdiner (of gewoon zo) opgediend kan worden, misschien nog een bolletje ijs er bij en klaar ben je!

Ps ik gebruikte voor de karamel dadelsuiker dit zorg niet echt voor een karamelsaus, voor een echte karamelsaus zou ik normale suiker gebruiken.

karameltaart2-min

Nodig: 

90g bloem
65g havermout
1tl bakpoeder
100g kwark
75g (dadel)suiker
30g appelmoes
500ml (soja) melk
30g custardpoeder
5 druppels stevia
2 bananen
400ml kokosmelk
100g suiker

Hoe maak je het:

  1. Meng de bloem, havermout, bakpoeder en suiker.
  2. Roer de kwark en appelmoes erdoor en kneed tot een samenhangend deeg.
  3. Rol in plasticfolie en leg 1h in de koelkast.
  4. Vet ondertussen een muffinvorm in en verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  5. Rol het deeg uit tussen twee vellen plasticfolie, tot ongeveer 3-5 mm dikte. Snijdt cirkels uit en leg ze in de muffin en druk een beetje aan totdat er een bakje ontstaat.
  6. Bak de deegbakjes in 10 minuten gaar. Haal de bakjes uit de vorm (je moet ze waarschijnlijk een beetje lossnijden) en laat afkoelen op een rooster
  7. Maak de karamelsaus. Doe dit door de kokosmelk en suiker in een pan met een dikke bodem te doen en aan de kook te brengen. Zet op een laag vuur en laat zachtjes pruttelen totdat het ongeveer de helft ingekookt is, laat afkoelen.
  8. Maak de vanillevla. Doe de melk op een beetje na in een pan met dikke bodem en zet op middelhoog vuur, maak ondertussen een papje van de achtergehouden melk, custardpoeder en stevia. Zodra de melk begint te koken voeg je het custardpapje toe en brengt al roerende aan de kook. Laat het 1-2 minuten zachtjes door pruttelen en giet dan in een schaal of bakje om af te koelen.
  9. Pureer 1/2  banaan en meng met de helft van de vanille vla als deze is afgekoeld. Snijdt de andere 1.5 banaan in plakjes.
  10. Neem een koekbakje, verdeel 1tl karamel over de bodem, schep er wat vanille-banaanvla in, verdeel er wat banaanplakjes over en garneer met de karamelsaus. Herhaal met de andere bakjes.

Geeft 8-10 bakjes, afhankelijk van de grootte van de muffinvorm. Je houd waarschijnlijk karamelsaus en vanillevla over, maar die zijn ook zo heel erg lekker om te eten :) 

Leave a Reply