Chocolade Dessert Pizza

posted in: Dieten | 0

 

chocopizza1-min

Hoe leuk is dat niet een hartige pizza, maar een zoete pizza! Een heerlijke zoete chocoladerige bodem, bedekt met een dromige laag kokosslagroom en getopt met heerlijk vers fruit en wat geraspte chocolade om het af te maken!

Ps let voor de kokosslagroom wel op dat je kokosmelk ZONDER emulgator koopt!

Nodig: 

50g cacao
80g dadelpuree (geweekte en gepureerde dadels)
120g volkorenmeel
2 el kokosolie
1 tl bakpoeder
1/2 tl zout
blik kokosmelk (zonder emulgators!)
1-2 el suiker
fruit (ik gebruike mango, kaki, mandarijn, granaatappel, blauwe bessen)
geraspte chocolade

Hoe maak je het: 

  1. Zet het blik kokosmelk minimaal 24 uur van te voren in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. Meng alle ingrediënten (tot en met zout) en kneed tot een deeg. Rol het deeg in plasticfolie en leg minimaal 30 minuten in de koelkast.
  4. Rol het deeg uit tot 1 grote of 2 kleine pizza’s.
  5. Bak de pizza’s in 15-20 minuten knapperig.
  6. Haal de pizza’s uit de oven en laat 10 minuten op een rooster afkoelen.
  7. Maak ondertussen de kokosslagroom. Schep het vette vaste gedeelte van de afgekoelde kokosmelk, schep dit in een kom, voeg de suiker toe en klop op tot een luchtige massa.
  8. Smeer de slagroom over de pizza en verdeel het fruit erover. Besprenkel met geraspte chocolade.

Genoeg voor 4-6 personen

(Visited 113 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Door het aanvinken accepteer je dat je naam, e-mail adres en eventueel website worden opgeslagen door De Bakparade, deze gegevens zijn alleen voor mij te zien en worden niet met derden gedeeld.