Ik weet dat de gemiddelde Nederland super dol is op appeltaart. Maar zou ik iets bekennen? Ik vind een appeltaart maar saai. Maar deze gezonde appeltaart appel daarentegen, die is zeker niet saai want in plaats van de appel te verstoppen in een taart, is hij het middelpunt van het feestje. Ik vulde de appel met kaneel, suiker en cranberries en dekte de appels af met een heerlijke gezonder appeltaartdeeg. Ik denk dan ook dat deze gezonde appeltaart appel zeker een plekje verdiend op jouw kerstfeestje.
Gezonde appeltaart appel
Nodig:
90g bloem
65g havermout
1tl bakpoeder
100g kwark
75g (dadel)suiker
30g appelmoes
6 appels
1 tl kaneel
4 el suiker
hand cranberries of rozijnen
Hoe maak je het:
- Meng de bloem, havermout, bakpoeder en suiker.
- Roer de kwark en appelmoes erdoor en kneed tot een samenhangend deeg.
- Rol in plasticfolie en leg 1h in de koelkast.
- Snijdt de bovenkant van de appels af en hol uit met een meloenbolletjes uitsteker.
- Snijdt het appelvruchtvlees in stukjes en meng met kaneel, suiker en cranberries.
- Zet de uitgeholde appels in een ovenschaal en vul ze met het appel-kaneel mengsel.
- Rol het deeg uit (dit gaat het makkelijkst tussen twee stukken plastic folie) en snijdt er reepjes van.
- Leg de deegreepjes in een roosterpatroon op de appels en duw stevig aan.
- Giet water in de ovenschaal zodat de onderkant van de appels onder water staat (1 cm).
- Dek de ovenschaal losjes af met aluminiumfolie. Bak 20 minuten op 200 graden Celsius.
- Haal het folie eraf en bak nogmaals 10 minuten.
Geeft 6 gevulde appels
Leave a Reply