Ik ben dol op koken en vind niks leuker dan een hele dag uittrekken voor het maken van een super mooie taart met 4 lagen, 3 verschillende vullingen en verschillende garneringen. Maar er schijnen ook mensen te zijn die niet van koken houden (*smak naar adem*), voor hen is dit toetje bedoelt het is zo eenvoudig en snel, ik denk dat het me meer tijd zou kosten om naar de Albert Heijn te lopen en daar een kant en klaar toetje te kopen.
Die snelheid doet overigens niks af aan de smaak want deze hybride tussen een chocomousse en choco vla is super romig en rijk van smaak.
Nodig:
85g superpure chocolade (ik gebruikte 85%)
210ml plantaardige melk
85g dadels
ter garnering granaatappelpitjes en witte chocolade
Hoe maak je het:
- Smelt de chocolade.
- Pureer ondertussen de melk en de dadels tot een glad mengsel.
- Voeg de gesmolten chocolade toe en pureer kort.
- Schep in glaasjes en zet minimaal 2 uur in de koelkast.
Geeft 2-3 porties, het is heel machtig je hebt dus minder nodig dan je denkt ;)
Aangepast van Feasting on Fruit
Leave a Reply