Kokos Mango Scones

posted in: Uncategorized | 1

kokos_mango_scone-min

Ik vind scones een van de gezelligste en chicste gebakjes die er zijn; het doet me denken aan chique theekopjes van fijn porselein en handgeschilderde bloemetjes, je pink omhoog houden bij het drinken en chique jurken. Ik voel me getransporteerd naar Victoriaans Engeland als ik een scone eet (kom maar op mister Darcy). Nu denk ik niet dat ze mango kokos scones aten in Victoriaans Engeland, maar een kniesoor die daar op let toch? Lekkere scones om met een kopje thee mee weg te dromen naar lang vervlogen tijden.

 

kokos_mango_scone2-min

 

Nodig: 

210g volkorenbloem
25g gedroogde geraspte kokos
50g kokosolie
30g (kokos) suiker
1 tl bakpoeder
1/4 tl zout
140ml kokosmelk
75g verse mango in kleine stukje
25g witte chocolade, fijngehakt

Hoe maak je het: 

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Meng de bloem,kokos, suiker, bakpoeder en zout in een grote kom.
  3. Roer de kokosolie door het bloem mengsel, wrijf daarna de olie met je vingers in de bloem, kleine klontjes zijn goed!
  4. Roer nu de kokosmelk, mango en chocolade erdoor en kneed heel erg kort totdat het een samenhangend deeg is.
  5. Leg de deegbal op de bakplaat en vorm het met je handen tot een cirkel van ongeveer 3-4 cm dik. Snijdt de deegplak in 8 stukken.
  6. Bak de scones in 12-15 minuten totdat ze goudbruin en gaar zijn.

Geeft 8 scones 

(Visited 273 times, 1 visits today)

One Response

  1. Wat een lekker recept lijkt me dit en fijn dat het vegan is!

Leave a Reply

Door het aanvinken accepteer je dat je naam, e-mail adres en eventueel website worden opgeslagen door De Bakparade, deze gegevens zijn alleen voor mij te zien en worden niet met derden gedeeld.