Vegetarische Pompoenballetjes

posted in: Hoofdgerecht, Uncategorized | 0

pompoenballetjes-min

 

Ik ben wel 20x opnieuw begonnen met het typen van het stukje bij dit recept. Ik weet namelijk niet zo goed wat ik moet zeggen over deze balletjes? Dat ze heel makkelijk te maken zijn, ze heerlijk zijn, ze lekker sappig zijn? Ik zou ze gewoon maken ;)

Nodig:

200g pompoenpuree (gekookte, afgegoten en gepureerde pompoen)
4 el olijfolie
4 el voedingsgist
70g glutenmeel
1/2 tl knoflookpoeder
1/2 tl zout
1/2 tl zwarte peper
80g paneermeel
120ml bbq saus

Hoe maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius,
  2. Meng de pompoenpuree, olijfolie, voedingsgist, glutenmeel, knoflookpoeder, zout en zwarte peper in een grote kom tot een gladde massa.
  3. Roer het paneermeel door het mengsel en kneed het deeg kort.
  4. Vorm van het mengsel 16 balletjes.
  5. Leg de balletjes op een stuk bakpapier, vouw het bakpapier over de balletjes heen en vouw de zijkanten over naar binnen, zodat er een pakketje ontstaat.
  6. Leg het pakketje met de naad naar beneden op de bakplaat.
  7. Bak de balletjes 20 minuten.
  8. Haal de balletjes uit de oven, haal ze door de bbq saus en leg ze terug op de bakplaat, bak de balletjes nogmaals 10 minuten.

Serveer op een broodje met bijvoorbeeld kiemen en komkommer.
Geeft 2-3 portiesĀ 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.