Vegetarische Groente Kebab

posted in: vegan, vegetarisch | 0

veg-kebab-min

Zou ik een iets bekennen? Ik heb nog nooit kebab gehad, je weet wel dat vlees dat ze met zo’n scheeraparaat van een grote rol afsnijden. Ik ben al zo lang vegetariër (vanaf mijn 14e) en in die tijd (lang lang lang geleden) was kebab nog niet zo’n ding. Ik heb dus geen idee of dit ook maar iets weg heeft van die klassieke kebab (waarschijnlijk niet), maar lekker zijn deze vegetarische units op een stokje in ieder geval wel :)

p.s. de stokjes zijn optioneel, ik maakte er ook een aantal zonder stokjes en dat ging ook prima :)

Nodig: 

160g mais
140g tofu
70g paneermeel
1 kleine aardappel, gekookt |
1 ui, fijngehakt
1 wortel (85g)
1 cm gember, schoongemaakt
1/2 tl chili
1/2 tl kurkurma
3/4 tl kerrie
3/4 tl komijn
sateprikkers

Hoe maak je het: 

  1. Week de sateprikkers in water voor een half uur. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Pulseer de tofu, mais, wortel, gember en aardappel in de keukenmachine kort.
  3. Voeg de rest van de ingrediënten toe en kneed tot een samenhangend deeg.
  4. Vorm een worstje van het deeg, steek de sateprikkers erin en vorm tot een kebab.
  5. Leg de kebabs op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bestrijk ze met olijfolie
  6. Bak de kebabs in 25-30 minuten goudbruin en knapperig

Geeft 6-8 kebabs
Aangepast van Ruchis Kitchen

(Visited 334 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Door het aanvinken accepteer je dat je naam, e-mail adres en eventueel website worden opgeslagen door De Bakparade, deze gegevens zijn alleen voor mij te zien en worden niet met derden gedeeld.