Vegan Bounty Taartjes

posted in: Gebak, Taart | 0

 

kokos_taartje1-min

De taartjes op basis van kokosmelk (en wat yoghurt of kwark) die gebonden worden met agar-agar blijven favoriet om te maken.
Je kunt er alle smaken aan toevoegen die je wilt, pureer er fruit doorheen voor een heerlijk fruitig taartje (kersen, mango, aardbei, sinaasappel) voeg pindakaas toe voor some creamy goodness (pindakaas banaan taart) of voeg wat koffie toe voor een kick (vegan mokka taart).

Maar ik had nog nooit een basis variant gemaakt, daar moest wel heel erg snel verander in komen. Dus ik besloot het taartje maken met alleen de kokosmelk basis en gezoet met kokosbloesemsuiker. Ik topte het af met een crunchy laag super pure chocolade (80% cacao). Een perfecte combinatie van romige zoete kokosmelk en een crunchy bitterzoete chocoladelaag een mini feestje voor bij je kopje koffie of thee :)

kokos_taartje2-min

 

Nodig:

75g havermout
2 el stroop
1 el kokosolie
300ml kokosmelk
2 el kokosbloesemsuiker
1 tl vanille extract
1/2 tl agar agar
50-75g pure chocolade

Hoe maak je het:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en zet of siliconen vormjes in een muffinvorm of vet de muffinvorm in.
2.Meng de havermout, stroop en kokosolie in een klein kom.
3. Schep een eetlepel in elke muffinvorm holletje en druk met een glas aan.
4. Bak de bodems in 10 minuten goudbruin, haal de bodems dan uit de oven en laat afkoelen.
5. Schenk de melk, kokosbloesemsuiker, vanille extract en agar-agar in een steelpannetje en zet op middelhoog vuur.
6. Breng de melk al roerende aan de kook en laat het al roerende 2-3 minuten zachtjes koken.
7. Schenk het mengsel in de vormpjes op de havermoutbodem.
8. Zet de vormpjes 30 minuten in de koelkast.
9. Smelt de chocolade en verspreid over de bovenkant van de taartjes en besprenkel met wat geraspte kokos.
10. Laat de taartjes opstijven in de koelkast.

Geeft 6-8 taartjes afhankelijk van de grootte van de muffinvorm; bewaar ze in de diepvries. 

(Visited 231 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Door het aanvinken accepteer je dat je naam, e-mail adres en eventueel website worden opgeslagen door De Bakparade, deze gegevens zijn alleen voor mij te zien en worden niet met derden gedeeld.