Vegan Gevulde Aubergine met Linzen in Tomatensaus

posted in: Hoofdgerecht, vegan | 0

 

gevuldeaubergine-min

Oke dit gerecht is dus een van die gerechten die niet mooi op de foto te zetten is. Je weet het misschien niet als je geen foodblogger bent, maar sommige gerechten willen gewoon niet mooi op de foto. Gerechten in een bruine saus? Onmogelijk. Niet gepureerde soepen? Heel erg moeilijk. Dit gerecht is ook zo’n gerecht, maar laat je niet voor de gek houden. Deze aubergines gevuld met een heerlijk spicy en sausy linzenmengsel ziet er op de foto misschien niet goed uit, maar het is dus heel erg lekker! En heel gezond! En heel makkelijk! (voel je wat ik doe? Ik probeer het te verkopen zodat je het gaat maken ;))

 

gevuldeaubergine2-min

 

Nodig:

1tl knoflookpoeder (of 1 teentje)
1/2 ui of 1 el uipoeder
1 paprika, zonder zaadlijsters in grove stukken
1 klein blikje tomatenpuree
1 1/2 el (kokosbloesem)suiker
1 el gerookt paprikapoeder
1 tl komijn
1/2 tl koriander
1 tl gember
1/2 tl kurkurma
1/2 tl cayenne
1 el azijn
1 blik tomatenblokjes
zwarte peper
190g groene linzen
480ml water
4 aubergines
40g paneermeel
grote hand walnoten

Hoe maak je het: 

  1. Zet de linzen met het water op, breng aan de kook en kook in 20 minuten gaar.
  2. Pureer ondertussen de knoflook(poeder), ui(enpoeder), paprika, suiker, alle kruiden en azijn in de keukenmachine glad.
  3. Doe het mengsel uit de keukenmachine, samen met de tomatenblokje, en gekookte linzen in een grote pan en breng aan de kook, laat 5 minuten pruttelen.
  4. Doe het paneermeel en de walnoten in de keukenmachine en pulseer kort totdat de walnoten wat kleiner zijn. Schep het paneermeel-walnootmengsel in een bakje en zet even apart.
  5. Halveer de aubergines en hol ze uit met een lepel.
  6. Verwarm een koekenpan met een flinke scheut olijfolie, bak de aubergines 4 minuten met de snijkant naar beneden, draai om en bak nogmaals 4 minuten. Waarschijnlijk moet je de aubergines in porties bakken. Leg de aubergine helften in een ovenschaal met de snijkant naar boven.
  7. Schep het tomaten-linzen mengsel in de aubgerines.
  8. Top de aubergines met het paneermeel-walnoten mengsel.
  9. Bak de aubergines in 30 minuten op 180 graden goudbruin.

Serveer eventueel met rijst of bulgur, geeft genoeg voor 2-4 personen.
Aangepast van Minimalist Baker 

(Visited 109 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Door het aanvinken accepteer je dat je naam, e-mail adres en eventueel website worden opgeslagen door De Bakparade, deze gegevens zijn alleen voor mij te zien en worden niet met derden gedeeld.