Vadouvan glutenvrije zaden crackers

posted in: Brood, Glutenvrij, Snacks, vegan | 0

vavavoemcracker1-min

Geloof het of niet, ik heb deze crackers 3x moeten maken voordat ik ze op de foto gezet kreeg. Waren ze moeilijk te fotograferen? Nee hoor. Ze waren gewoon te lekker, ik bleef er maar van snoepen en dan waren er weer te weinig over voor een fotoshoot. Deze heerlijke glutenvrije zadencrackers combineren de heerlijke smaak van een aantal zaden, in dit geval pompoen, lijnzaad en chia (maar je kan ook andere gebruiken), met de heerlijke smaak van een van de kruidenmengsel van Green Gipsy Spices. In dit geval gebruikte ik Vadouvan, een mengsel van ui, knoflook, zout, gember, peper, kokos, fenegriek, kerrieblad, komijn, kardemom, geelwortel, kaneel, nootmuskaat, chili en kruidnagel; dat voor een heerlijke spicy touch aan de knapperige crackers gaf (je kan natuurlijk ook kerrie gebruiken). Maar wees gewaarschuwt deze crackers zijn echt een gevalletje once you pop you cannot stop!

 

vavavoemcracker2-min

 

Nodig:

50g pompoenpitten
50g lijnzaad
50ml chiazaad
150ml heet water
1 el vadouvan kruiden

Hoe maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Mix alle droge ingredienten in een keukenmachine tot het redelijk fijn is.
3. Roer het hete warm erdoor en laat even staan.
4. Schep het mengsel op de bakplaat en spreid met je handen uit tot een redelijke egale laag van ongeveer 3-5 milimeter.
5. Snijdt de plak in de gewenste vorm in.
6. Bak 15 minuten.
7. Draai de plak om en bak nogmaals 15 minuten.
8. Laat afkoelen in de oven.

Aantal crackers is heel erg afhankelijk van hoe groot je de crackers snijdt ;) Bewaar in een luchtdichte doos.

(Visited 82 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Door het aanvinken accepteer je dat je naam, e-mail adres en eventueel website worden opgeslagen door De Bakparade, deze gegevens zijn alleen voor mij te zien en worden niet met derden gedeeld.