Bloemkool Couscous Aubergine Rolletjes

posted in: Hoofdgerecht | 0

Ik doe vaker boodschappen bij de Turkse supermarkt en ze hebben vaak zakken groente niet-zo-perfecte-groente liggen voor een heel mooi prijsje (een soort van buitenbeentjes maar dan nog goedkoper ;)). Zo tikte 12 kleinere aubergines op de kop voor 1,30 euro. Maar dan heb je 12 aubergines, wat doe je daar mee? Ik ben dol op gegrilde aubergine en besloot het deze keer eens te vullen met een heerlijke kruidige ‘bloemkool couscous’; lekker, gezond, makkelijk en heel erg leuk om te eten!

Nodig:

2 middelgrote aubergines
250g bloemkool
flinke hand peterselie, fijngehakt
flinke hand munt, fijngehakt
30g hazelnoten, grof gehakt
1 teentje knoflook, fijngehakt
2 el olijfolie
1 el citroensap
2 el tahini
sap van 1/2 citroen
1 tl honing
1 teentje knoflook

Hoe maak je het: 

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Snijdt de aubergine in dunne repen van ongeveer 1/2 cm. Leg de aubergine op de bakplaat en bak 6 minuten. Draai om en bak nogmaals 6 minuten. Haal uit de oven en laat afkoelen.
  3. Pulseer de bloemkool in de keukenmachine tot ”rijst”.
  4. Verwarm een koekenpan met een klein scheutje olie en bak de ‘rijst’ 5 minuutjes totdat deze zacht is.
  5. Laat de bloemkool afkoelen en meng daarna met de peterselie, munt, hazelnoten, knoflook, olijfolie en citroensap. Laat het mengsel helemaal afkoelen.
  6. Leg een lepel van het bloemkool mengsel op een aubergine plak en rol op. Herhaal totdat alle aubergine plakken op zijn.
  7. Maak de saus door de tahini, citroensap, honing en knoflook te mengsen.
  8. Serveer de auberginerolletjes met de tahini saus.

Aangepast van Every Last Bite

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.