Crunchy Vegan Notenburger

Ik heb voor mijn gevoel al duizenden burgers op mijn blog staan; maar nog geen burger op basis van noten. Terwijl nootjes zo lekker zijn en zo gezond. Je weet het vast wel nootjes zitten boordenvol gezonde vetten, de Gezondheidsraad adviseert je zelfs 10-15 gram per dag te eten. Nou met deze heerlijke burgers kom je daar met gemak aan ;) Deze heerlijke burgers zijn super smaakvol en romig, hebben een bite van de noten. Het is een toppertje!

 

Nodig: 

165g noten (ik gebruikte een mix van walnoten, hazelnoten en amandelen)
1 teentje knoflook
1/2tl zout
2 el tomatenpuree of 2 el tomatenketchup
1 el sojasaus
1/4 tl tijm
85g geraspte wortel
60g havermout

Hoe maak je het: 

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en pulseer totdat het een kruimelig mengsel is en als je een beetje in je hand neemt en in je hand samenknijpt dan zou het aan elkaar moeten plakken.
  3. Vorm burgers van het notenmengsel. Ik doe dit altijd door een deksel van een pindakaaspot (elke plastic deksel werk) te bedekken met een stukje huishoudfolie. Vervolgens duw ik het mengsel in de deksel stevig aan, keer dan de deksel om en je perfecte burger valt eruit.
  4. Leg de burgers op de bakplaat. Bak de burgers 10 minuten in het midden van de oven, draai om en bak nogmaals 10 minuten.

Geeft 4-6 burgers, afhankelijk van de grootte van de burgers.

2 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.