Chocolade Gember Brood

posted in: Cake, Gebak | 0

Misschien is een van jouw goede voornemens dit jaar wel om gezonder te gaan snacken, om de Snickers, Marsen en andere candybars iets vaker aan de kant te laten liggen. Deze zoete chocolade gember brood-cake hybride is een perfecte vervanger van al die heerlijkheden, heerlijk mals en zoet, met een spicy kick van de gember. Dit brood zal iedere 4-uur dip als sneeuw voor de zon laten verdwijnen :)

ps misschien is je voornemen wel om meer plantaardige te eten, dit brood is heel makkelijk te veganizen door suikerstroop en vegan chocolade te gebruiken.

 

Nodig: 

125 + 1 el plantaardige melk
25g cacao
60g appelmoes
1tl citroensap
50g suiker
1 el honing of suikerstroop (voor vegan variant)
180g volkorenbloem
1.5 tl bakpoeder
1/4 tl baking soda
1/4tl zou
1/2 tl gedroogde gember
1/2 tl kaneel
35g pure chocolade gehakt
50g gekristalliseerde gedroogde gember
eventueel 20g pure chocolade fijngehakt voor de bovenkant

Hoe maak je het: 

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed de bodem van een cakevorm met bakpapier.
  2. Verwarm de plantaardige melk.
  3. Roer de cacao, appelmoes, citroensap en honing of suikerstroop door de melk.
  4. Meng in een andere kom de volkorenbloem, bakpoeder, baking soda, zout, de gedroogde gember en kaneel door elkaar.
  5. Schep de natte ingrediënten door de droge ingrediënten.
  6. Schep de chocolade en de gember door het beslag.
  7. Schep het beslag in de cakevorm en bak in ongeveer 35-45 minuten gaar, een sateprikker moet er droog uitkomen.

Geeft 10-12 plakken, kan makkelijk ingevroren worden.
Aangepast van Vegan Richa 

Leave a Reply