DIY Groente Nuggets

posted in: vegetarisch, Vleesvervanger | 0

Gezonder dan deze nuggets worden ”vleesvervangers” niet, ze bestaan voor ongeveer 95% uit groenten. Een blend van alleriei heerlijke Hollandse groente: aardappel, brocooli, wortel, pastinaak en biet. Deze groeten koken we beetgaar en blenden we met een beetje peper en kaas tot een heerlijk vulling. We geven ze een krokant jasje met ei en paneermeel, geven ze een korte baksessie in de oven en we eindigen met een heerlijke crispy crunchy licht zoete bite die ik natuurlijk doopte in mijn eigen gemaakte ketchup.

 

Nodig: 

180g wortel (2 middelgrote winterpenen)
180g pastinaak (2 middelgrote)
140g aardappel (2 kleine)
1 kleine rode biet
180g broccolli
1/2 tl gedroogde rode peper
50g geraspte kaas
3 eieren
paneermeel

Hoe maak je het: 
1. Snijdt de wortel, pastinaak, aardappel en rode biet in kleine stukjes. Snijdt de broccoli in roosjes.
2. Kook de groente totdat deze gaar zijn, een mes moet er makkelijk ingaan. Ik kookte de wortel, pastinaak, aardappel en rode biet samen ongeveer 10 minuten. Toen voegde ik de broccoli toe en kook het allemaal nog ongeveer 4 minuten.
3. Giet de groenten af en laat afkoelen.
4. Doe alle groenten samen met de rode peper en kaas in de keukenmachine in pulseer tot een redelijk glad mengsel.
5. Spreid het mengel uit op een bakplaat die bedekt is met plasticfolie. Je wilt een plak van ongeveer 1 tot 1.5cm. Zet de bakplaat een half uur in de diepvries.
6. Zet ondertussen een diep bord gevuld met paneermeel klaar en klop de eieren los in een kommetje.
7. Haal het nugget mengsel uit de diepvries, snijdt rondjes uit het mengsel (een borrelglaasje is ideaal). Eventuele restjes kun je weer bij elkaar duwen zodat weer een plak bestaat waaruit je nog meer rondjes kan halen.
8. Haal de nugget door het eimengsel, door het paneermeel, nogmaals door het eimengsel en weer door het paneermeel. Leg de nugget op een met bakpapiehttps://www.macheesmo.com/homemade-veggie-nuggets/r bekleedde bakplaat. Herhaal met alle nuggets.
9. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
10. Besprenkel de bovenkant van de nuggets met olie.
11. Bak de nuggets in ongeveer 10 minuten goudbruin, draai om en bak ze nogmaals 10 minuten.

Geeft ongeveer 20-30 nuggets, afhankelijk van de grootte

Aangepast van Macheesmo

(Visited 38 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Door het aanvinken accepteer je dat je naam, e-mail adres en eventueel website worden opgeslagen door De Bakparade, deze gegevens zijn alleen voor mij te zien en worden niet met derden gedeeld.