Havermout Peer Muffins (Vegan)

posted in: Cupcakes en Muffins | 0

Volgens mij zijn er twee groepen mensen, de mensen die van peren houden die zo hard zijn als appels en mensen die wachten met het eten van peren totdat bij elke hap het sap over hun handen stroomt.
Ik hoor zeker bij die eerste groep, ik ben dol op peren zolang ze hard zijn, maar zodra ze sappig worden gruw ik van ze en kan ik ze niet meer zo uit het vuistje eten. Ik had twee van zo’n gevallen in de koelkast liggen en daar moest iets mee gebeuren want eten weggooien is natuurlijk een no-go. Ik verwerkte de peer in mini stukjes in deze heerlijke ‘ontbijtkoek-achtige’ muffins. Een heerlijke stevige, spicy en licht zoete muffin vol met sappige peerstukjes (en dat is bij deze muffins een pluspunt!).

Nodig:

120g volkorenbloem
25g havermout
1/2 tl bakpoeder
1/4 tl baking soda
1/2 tl gember
1/4 tl kaneel
1/4 tl zout
60g donkerbruine basterdsuiker
2 el kokosolie
1/2 el chiazaad
75 ml melk
1/2 tl azijn
1 kleine peer, in kleine stukjes
hand gedroogde cranberries

Hoe maak je het: 

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius en zet 6-8 papieren cakevormpjes in een muffinvorm.
  2. Meng de volkorenbloem, havermout, bakpoeder, baking soda, gember, kaneel en zout in een grote kom.
  3. Smelt de kokosolie en meng met de basterdsuiker, chiazaad, melk en azijn.
  4. Roer de natte ingrediënten door de droge ingrediënten.
  5. Schep de peerstukjes en cranberries door het beslag.
  6. Vul de cakevormpjes tot de rand.
  7. Bak de cakjes in 20 minuten in het midden van de oven gaar.

Geeft 6-8 muffins afhankelijk van de grootte

Leave a Reply