Mexicaans gevulde zoete aardappel

posted in: Uncategorized | 2

 

In Engeland is het al heel lang een ding, de gevulde aardappel: de jacket potato. In essentie een gepofte aardappel, door midden gesneden en in de orginele vorm gevuld met zure room en geraspte kaas. Maar ik zie de laatste tijd in Nederland ook steeds meer restaurants en food trucks met de meeste orginele en gekke combinaties. Wat dacht je van makreelsalade, groen curry of hachee in je gepofte aardappel? Ik ging voor een iets andere hele erg veel voorkomende combinatie, de aardappel gevulde met chili sin carne. Ik gebruikte ditmaal een zoete aardappel want die had ik liggen, maar je kan het ook heel makkelijk maken met een normale aardappel. En natuurlijk topte ik de aardappel af met zure room en geraspte kaas want <3

Nodig:

1 grote ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 tl gerookt paprika poeder
1/2 tl gedroogde komijn
1/2 tl gedroogde koriander
snuf gedroogde rode peper
200g vegetarisch gehakt
1 blik kidneybonen (ongeveer 300-400g)
2 blikken tomatenblokjes
1 blik mais (300-400g)
1 paprika, in kleine stukjes
4 grote zoete aardappelen
bakje zure room
100g geraspte kaas

Hoe maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Prik de zoete aardappelen in met een vork, vouw ze in aluminiumfolie. Leg de aardappelen in de oven en bak ze in ongeveer 45-60 minuten gaar. Ze zijn gaar als een vork er super makkelijk in gaat.
  2. Maak ondertussen de chili sin carne. Verwarm een grote pan met een dikke bodem met een scheutje olie.
  3. Bak de ui en knoflook in een aantal minuten glazig en gaar.
  4. Voeg het vegetarisch gehakt toe en bak een paar minuten aan.
  5. Voeg de kruiden, tomatenblokjes, kidneybonen en mais toe en breng het mengsel aan de kook.
  6. Zet het vuur laag en laat het 30-45 minuten pruttelen totdat het de gewenste dikte heeft. Voeg op het laatste de paprikastukjes toe.
  7. Snijdt de bovenkant van de zoete aardappelen in, verdeel een gedeelte van de chili sin carne erover, garneer met de zure room en geraspte kaas.

Genoeg voor 4 personen

2 Responses

  1. Vandaag klaargemaakt en ik moet zeggen voor herhaling vatbaar
    O

Leave a Reply