Brownies zijn altijd een goed idee, ik heb dan ook tientallen brownie recepten op dit blog staan. Variƫrend van semi gezonde varianten op basis van quinoa, tot hysterisch decadente rocky road brownies. Deze heerlijke Kokos Bountry Brownies vallen er ergens tussenin, een gezondere basis, een iets ongezondere (of in ieder geval calorierijkere) topping. Maar wat voor topping romige zoete kokos gecombineerd met knapperige zoete pure chocolade, het is een top combinatie.
Nodig voor brownies:
195g volkorenbloem
60g cacao
3 3/4tl bakpoeder
300g appelmoes (bij voorkeur zonder toegevoegde suiker)
90g honing of suikerstroop
3tl vanille extract
3/4tl zout
4 el gedroogde kokos
evt gehakte chocolade
Nodig voor kokoslaag:
150g gedroogde kokos
3 el honing of suikerstroop
3 el kokosboter
100g pure chocolade
Hoe maak je het:
- Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een brownievorm met bakpapier.
- Meng de volkorenbloem, cacao, bakpoeder, suiker en zout door elkaar in een grote kom.
- Roer de appelmoes, honing en vanille-extract erdoor.
- Vouw eventueel de stukjes gehakte chocolade erdoor.
- Giet in de bakvorm en bak ongeveer 20-25 minuten totdat de brownie van de randen van de bakvorm beginnen weg te trekken.
- Laat tenminste 30 minuten afkoelen.
- Verwarm de honing en kokosboter in de magnetron of in een klein steelpannetje.
- Roer de gedroogde kokos door het honing kokosboter mengsel.
- Schep het kokosmengsel op de afgekoelde brownies en druk stevig aan.
- Zet de brownies in de diepvries en smelt ondertussen de chocolade.
- Giet de chocolade over de brownies en zet in de koelkast totdat de chocolade hard is.
Geeft 15-20 stukken, afhankelijk van hoe groot je ze snijdt.
De brownies kunnen perfect ingevroren worden.
Leave a Reply