Citroen Gember Lemonade

posted in: Drankjes | 0

Met al die warme dagen de laatste tijd heb ik zin in verfrissende drankjes. Enter limonade, niet de Nederlandse superzoete aanleng lemonade maar de Amerikaanse zoet-zure citroen limonade. De eerste keer dat ik ooit lemonade dronk was niet in Amerika maar op een Nederlande BBQ. Ik vond het zo lekker dat ik zeker 4 glazen heb gedronken. Ik wist natuurlijk meteen dat het zelf gemaakt moest worden. Deze variant werd gemaakt met spicy gember, zure citroen en om het allemaal iets gezonder te maken gezoet met stevia. Ik gebruikte voor het gemak een stevia poeder waarin maltodextrine en stevia samen verwerkt zijn (Candarel Stevia Poeder), het is waarschijnlijk ook met ‘normale’ stevia te maken, maar dat is een experiment voor een andere keer :)
Deze heerlijke lemonade is de perfecte combinatie van spicy, zuur en zoet. Afgetopt met (bruisend) water, ijs en een paar blaadjes munt is het de perfecte dorstlesser voor een warme dag.

Nodig:
250ml water
50g gember, in plakjes gesneden
7g steviapoeder of 70g suiker
schil van 1/2 citroen
sap van 2 citroenen

Hoe maak je het:
1. Doe het water met de gember en stevia/suiker in een steelpan en breng het mengsel aan de kook.
2. Draai het vuur uit en laat het mengsel minimaal 30 minuten trekken
3. Giet het mengsel af.
4. Roer het citroensap door de gembersiroop.
5. Meng ongeveer 1 deel limonadesiroop met 2 tot 3 delen water, afhankelijk van je smaak.

Geeft genoeg voor 3-6 glazen afhankelijk van hoeveel siroop je gebruikt en hoe groot je glazen zijn.
De siroop blijft enkele dagen goed in de koelkast. 

Leave a Reply