Kruidige Bloemkool Kikkererwt Flatbread

posted in: Hoofdgerecht, vegetarisch | 0

 

Ik vond bloemkool altijd een beetje een mwoah groente. Ik eet het wel, maar echt lekker is het niet. Waarschijnlijk werd mijn onverschilligheid ten opzichte van bloemkool veroorzaakt doordat mij altijd gekookte bloemkool geserveerd werd. Maar toen kreeg ik 1x bloemkool geroosterd in de oven voorgeschoteld en ik was om. Ik kan nu echt een hele bloemkool in 1x opeten. Door het roosteren word de smaak van de bloemkool intenser en tegelijk word hij een beetje knapperig. Voeg je dan ook nog een berg kruiden toe aan de bloemkool, dan word het helemaal heerlijk. Dit keer roosterde ik de bloemkool samen met kikkererwten en een berg kruiden in de oven, serveerde ik ze met guacamola en zure room op zelfgebakken flatbreads. Het was een feestje op mijn bord! Maar wees gerust als je geen zelfgemaakte flatbreads hebt pitabroodjes, naans of wraps zouden ook prima moeten werken :)

 

1 bloemkool in roosjes
1 1/2tl paprikapoeder
3/4tl chilipoeder
1 1/2 tl komijn
flinke snuf zout
2 teentjes knoflook, fijngehakt
200g kikkererwten
1 rode paprika, in blokjes
1 avocado
snuf zout
sap van 1/2 limoen (of citroen)
4 flatbreads, pitabroodjes of wraps
zure room

Hoe maak je het: 

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Verdeel de bloemkool en de kikkererwten over de bakplaat en besprenkel met olijfolie (1-2 eetlepels).
  3. Meng de paprikapoeder, chilipoeder, komijn en zout in een klein schaaltje.
  4. Verdeel het kruidenmengsel en de knoflook over de bloemkool en kikkererwten, roer totdat de de bloemkool en kikkererwten en bloemkool bedekt zijn met de kruiden.
  5. Zet de bloemkool en kikkererwten in de oven en bak 30 minuten, roer halverwege een keer door.
  6. Maak ondertussen de guacamole. Prak het vruchtvlees van de avocado met een flinke snuf zout en het sap van een 1/2 limoen.
  7. Verwarm de flatbreads.
  8. Haal de bloemkool uit de oven en schep de rode paprikablokjes erdoor. Verdeel de guacamole over de flatbreads, verdeel daarover de bloemkool en kikkererwten en verdeel zoveel zure room over als je wilt.

Genoeg voor twee porties 

Leave a Reply