Maiskoekjes met Spicy Mango Salsa

posted in: vegetarisch | 0

Fritters zijn in de Engelstalige wereld echt een ding. Fritters zijn een soort hartige pannenkoeken die heel simpel te maken zijn, je maakt een basisrecept van bloem, bakpoeder, melk en ei en voegt er de groenten en kruiden aan toe die jij lekker vind. In het Nederlands is er niet echt een woord voor fritters, ik vertaal het hier maar niet adequaat naar koekjes. Deze keer maakte ik de fritters in een soort Mexicaanse-Indiaanse fushion, ik gebruikte mais, paprikapoeder en chilivlokken (Mexicaans?), maar topte ze met een heerlijke zoete spicy mango salsa (Indiaas?).

Nodig voor de maiskoekjes:

125g (volkoren)bloem
1 tl bakpoeder
1 tl suiker
1 tl gerookte paprikapoeder
1/2 tl rode peper vlokken
flinke snuf zout
150ml sojamelk
1 ei
300g maiskorrels

Nodig voor mangosalsa:

200g mango in kleine stukjes
1 el basterdsuiker
sap van 1/2 citroen
1/2 rode paprika, in kleine blokjes
1/2 rode peper, fijngesneden
handje koriander of peterselie

Hoe maak je het:

  1.  Begin met de mangosalsa. Meng alle ingrediënten in een kom en zet in de koelkast weg.
  2. Maak de maiskoekjes. Meng de bloem, bakpoeder, suiker, paprikapoeder, rode peper vlokkken en zout in een grote kom.
  3. Roer de sojamelk en het ei door het bloemmengsel.
  4. Schep de maiskorrels door het beslag.
  5. Verwarm een koekenpan met een scheut olijfolie op middelhoog vuur.
  6. Schep ongeveer twee eetlepels beslag in de pan en bak ongeveer 4-5 minuten totdat de onderkant lichtbruin is, draai om en bak nogmaals 4-5 minuten totdat die kant ook bruin is.
  7. Serveer met een flinke schep van de mangosalsa.

Geeft 5-6 koekjes

 

Leave a Reply