Iedereen heeft volgens mij wel een candybar die zijn of haar favoriete candy bar is. De candybar die je als eerste uit zo’n bak met gemengde mini reepjes haalt. Voor mij is dat de Reeses peanut butter cup. In deze candy bar wordt het hartige van pindakaas gecombineerd met een laagje zoete melk chocolade, super lekker! Deze candy bar was heel lang niet in Nederland te krijgen, maar ik spotte de mini variant opeens bij mijn Jumbo. Er ging natuurlijk een zak van de heerlijke chocolaatjes mee. Tegelijkertijd inspireerde deze aankoop mij om mijn dagelijkse havermout ook eens in pindakaas chocolade variant te maken. De combinatie chocolade en pindakaas blijft voor mij een hit en deze havermout was dus ook een grote hit.
Pindakaas Chocolade Havermout
Nodig:
40g havermout
10g eiwitpoeder (optioneel)
1 el cacao
1/2 banaan, in plakjes
200-250ml water (afhankelijk van hoe dik je de havermout wil)
5 druppels stevia, 1 eetlepel honing of andere zoetstof naar keuze
1 el pindakaas
eventueel: peanut butter cups, fijngehakte chocolade of fijngehakte pinda’s
Hoe maak je het:
- Meng de havermout, eiwitpoeder (als je dat gebruikt) en cacao in een steelpannetje.
- Roer het water en de gesneden banaan door de havermout en zet het pannetje op het vuur. Breng het mengsel aan de kook en laat een paar minuten pruttelen, totdat jouw gewenste dikte heeft.
- Roer de zoetstof en de pindakaas door de havermout.
- Garneer met plakjes banaan, gehakte pinda’s, stukjes chocolade of voor het ultieme luxe ontbijt, een paar mini Reese’s peanut butter cups fijn gesneden.
Geeft 1 portie
Leave a Reply