Spitskool met Ananas en Cranberries

posted in: Salade, Snel en Makkelijk, vegan, vegetarisch | 0
Spitskool met Ananas

We eten zeker een keer per week aardappelen met groente en een vleesvervanger of zelfgemaakte vegetarische burger. In de zomer eten we als groenten vaak een soort salade: witlofsalade, wortelsalade of gewoon een salade met sla en tomaat. Maar in de winter heb ik liever warme groenten. Een van de groenten die we er vaak bij eten is deze heerlijke zoete spitskool met ananas en cranberry. Zo makkelijk om te maken dat het nog nooit in mijn op kwam om het recept hier te posten; maar daar moest volgens mij maar eens verandering in komen, want dit heerlijke gerecht wil je maken.

We combineren spitskool met heerlijke kruidige kerrie, friszoete ananas en cranberries. Even in de pan en binnen 15 minuten heb je een heerlijk gezond bijgerecht op tafel staan.

Andere lekker groenten bijgerechten:

Ananas Kerrie Spitskool

Nodig:

1 spitskool, door de helft en in reepjes
1 el olijfolie
2tl kerrie
1 blik ananasstukjes op sap
60ml ananassap
flink hand gedroogde cranberries

Hoe maak je het:

  1. Verwarm een pan met een dikke bodem met een scheut olijfolie voor op middelhoog vuur.
  2. Voeg de kerrie toe en bak 1 minuutje.
  3. Voeg de spitskool toe en bak 1 minuut.
  4. Voeg de ananas en het ananassap toe en laat 5 minuten met de deksel op de pan pruttelen.
  5. Haal de deksel van de pan, roer de cranberries erdoor en laat nog eens 5-10 minuten zachtjes pruttelen.

Geeft 2-4 porties afhankelijk van de grote van de spitskool

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.