Pompoen Salade met Cranberries en Pecannoten

posted in: Salade, salade inspiratie | 0
pompoen salade

Ik ben een grote fan van salades, en dan geen saaie tomaat-ijsbergsalades, maar goed gevulde salades met interessante ingrediĆ«nten en een goede dressing. Deze heerlijke pompoen pecannoten cranberry spinazie is een perfect voorbeeld van zo’n salade. Geroosterde aardse pompoen combineren we met knapperige verse spinazie, zoete cranberries en heerlijke romige pecannoten. Tenslotte gieten we er ook nog een frisse-zoete-zure dressing over om het helemaal af te maken.

Ik serveerde deze heerlijke salade als bijgerecht bij mijn kerstmenu van seitan rollade en hele geroosterde bloemkool, maar deze salade is natuurlijk de hele winter door lekker.

Houd je niet zo van pecannoten, walnoten zijn een hele goede vervanging.

Geroosterde Pompoen Cranberry Salade

Nodig:

500g pompoen, in blokjes van ongeveer 2×2 cm
200g spinazie
60g gedroogde cranberries
60g pecannoten
4 el olie
4 el citroensap
4 el honing
4 tl mosterd

Hoe maak je het:

  1. Meng de olie, citroensap, honing en mosterd tot een dressing.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en verdeel de pompoen over een bakplaat. Besprenkel de pompoen met een beetje olijfolie. Bak de pompoen in 10-15 minuten gaar. De pompoen is gaar als een vork er makkelijk in gaat.
  3. Haal de pompoen uit de oven en laat afkoelen.
  4. Verdeel de spinazie over 4 borden of doe in een grote kom. Verdeel de pompoenblokjes, cranberries en pecannoten over de spinazie.
  5. Besprenkel de salade met een gedeelte van de dressing en serveer de rest van de dressing bij de salade.

Geeft 4 porties

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.