Romige Pesto Paprika Soep| Kerst Voorgerecht

posted in: Uncategorized | 0

Soms lijken de kerstgerechten steeds gekker te moeten. Een mousse van granaatappel met een schuim van zwierik? Of een trio van aardappel? Stiekem vind ik dat soort dingen helemaal niet lekker. Geef mij maar gewone gerechten. Dus dit jaar presenteer ik jullie een traditioneel kerstmenu dat is vegetarisch hebt gemaakt en een kleine twist heb gegeven. We beginnen met een twist op de klassieke tomatensoep. In plaats van die klassieke tomatensoep maken wij een paprika soep die we op smaak brengen met pesto en serveren met heerlijke knapperige Parmezaanse croutons.

Vegetarisch Kerstmenu

Voorgerecht: Paprika Pesto Room Soep met Parmezaanse Kaas Croutons
Tussengerecht: Rode Bieten Carpaccio met Geitenkaas
Hoofdgerecht: Vegetarische Seitan Roulade met cranberrysaus, aardappelen en hele geroosterde bloemkool.
Dessert: Banaanijs met Karamelsaus en Chocolade

Andere vegetarische kerst hoofdgerechten:

+5 vegetarische kerst hoofdgerechten

Romige Pesto Paprika Soep

Paprika Pesto Room Soep

Nodig voor croutons:

140g brood, in blokjes
3 el olie
2 tl Italiaanse kruiden
20g geraspte Parmezaanse kaas

Nodig voor soep:

3 sjalotten, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngesneden
400g rode paprika, in blokjes
2 el pesto (zelfgemaakt of gekocht)
125ml plantaardige room
1000ml bouillon

Hoe maak je de croutons:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Meng in een grote kom de broodblokjes met de olie, Italiaanse kruiden, Parmezaanse kruiden.
  3. Spreid de broodblokjes uit over de bakplaat.
  4. Bak de broodblokjes 5-10 minuten totdat ze goudbruin zijn, houdt de blokjes goed in de gaten want ze gaan heel snel van goudbruin naar verbrand.

Hoe maak je de soep:

  1. Verwarm een grote pan voor met een scheut olijfolie. Fruit de sjalotten in ongeveer 3-4 minuten glazig. Voeg de knoflook toe en bak 1-2 minuten mee.
  2. Voeg de paprika toe en bak ongeveer 4 minuten.
  3. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
  4. Pureer de soep glad met een staafmixer. Voeg de pesto en plantaardige room toe en verwarm de soep totdat deze door en door warm is.
  5. Schep de soep in kommen en serveer voor de croutons.

Geeft ongeveer 4 porties soep.
Makkelijk van te voren klaar te maken en dan later op te warmen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.